Cat consuma un laptop si cum il alegi pe cel potrivit?

Cat consuma un laptop si cum il alegi pe cel potrivit?

Cat consuma un laptop si cum il alegi pe cel potrivit

Achizitionarea unui gadget nu este mereu cea mai usoara decizie de luat din cauza multitudinii de optiuni pe care le ai astazi la dispozitie. Alegerea trebuie sa fie una inspirata si potrivita pentru tine, mai ales din punct de vedere al satisfactiei pe care trebuie sa ti-o aduca gadgetul repectiv in raport cu asteptarile si nevoile tale. In randurile ce urmeaza, vei afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi un laptop.

 

1. Costuri pentru cat consuma un laptop

Desi acesetea nu sunt mari, este mai bine sa le iei in calcul atunci cand te gandesti sa achizitionezi un laptop. Aceste costuri se refera la orice cheltuiala care nu este inclusa in pretul laptopului, spre exemplu consumul de energie electrica. Este greu sa spui cu exactitate cat curent consuma un laptop, acest lucru depinzand de mai multi factori externi, cum ar fi nivelul de performanta al pieselor sau rezolutia ecranului. In principiu, cu cat un laptop consuma mai mult, cu atat este mai performant.
Un laptop mediu, consuma aproximativ intre 0,5 si 0,7 wati pentru o zi de 8 ore de folosire, iar un laptop de gaming intre 1 si 1,3 wati pe acelasi timp de folosire. Asadar, pentru a afla cat consuma un laptop pe luna, inmultim numarul aproximativ al zilelor de folosire cu numarul de wati consumati pe zi ceea ce ne da un numar de 15-20 de wati pentru un laptop mediu folosit zi de zi cate 8 ore si de 30 – 40 de wati pentru un laptop de gaming.

2. Ce alte aspecte sa mai iei in considerare in afara de consumul laptopului?

In ultimii ani, odata cu evolutia tehnologica, laptopurile au devenit foarte versatile, ele putand fi folosite la aproape orice.

 • Scopul pentru care va fi folosit
 • Ca sa poti face o triere corespunzatoare si sa poti alege laptopul care sa se plieze pe nevoile tale, pe langa cat consuma, este nevoie sa te gandesti pentru ce anume il vei folosi.

  Laptopurile pentru birou sunt laptopuri clasice, fara un mare accent pus pe performanta, dar, de obicei, cu memorii mari pentru stocarea datelor necesare serviciului. Daca asta este ceea ce cauti, laptopul tau nu va trebui sa fie unul din gama de top.

  Laptopurile pentru gameri sunt laptopuri performante, de top, cu componente de ultima generatie din clasa gaming. Accentul este pus pe viteza si performanta cand vine vorba de aceasta categorie de laptopuri.

 • Bugetul in care vrei sa te incadrezi
 • Fie ca iti doresti un laptop performant pentru a te putea bucura de ultimele jocuri aparute, fie ca ai nevoie de un laptop pentru job, pretul este mereu un factor important in luarea acestor decizii. Fiecare categorie de laptopuri vine cu marja ei de preturi, acestea depinzand de mai multi factori de la brand pana la tehnologia folosita. Stabileste un buget pe care il poti aloca achizitiei unui laptop, iar dupa ce acesta a fost stabilit, poti folosi filtrele de pe siteul de unde vrei sa cumperi ca sa iti arate doar aparatele care se incadreaza in bugetul stabilit de tine.

 • Designul
 • Sigur, la prima vedere pare ca acest lucru nu conteaza atat de mult, dar aici nu este vorba doar de estetica, ci si de ergonomie. Daca vei folosi laptopul un timp indelungat in fiecare zi, iti vei dori ca acesta sa aiba un design ergonomic care sa iti permita sa il folosesti fara sa simti dureri ale incheieturilor sau amorteli la nivelul mainilor sau bratelor.

 • Brandul
 • Fiecare dintre noi are unul sau mai multe branduri preferate, aceste referinte provenind din experiente anterioare cu producatorii respectivi. Daca ai avut interactiuni placute cu un anumit brand, sansele sunt sa ii ramai fidel. Daca ai un preferat, afla daca acesta produce si laptopuri si arata-i ca ii esti inca loial achizitionand un aparat fabricat de el.

2. brand laptop


concluzie cat consuma un laptop pe ora

In concluzie, scopul principal al laptopului este si criteriul principal in hotararea de a-l achizitiona, dar sunt si cateva criterii secundare de luat in calcul. Acestea din urma pot parea neimportante la inceput, dar este posibil sa regreti dupa o anumita perioada de timp daca nu ai tinut cont de ele. Ia totul in considerare si fa alegerea cea mai buna pentru tine.

Sursa Foto: Envato.com