Print screen laptop – 12 metode eficiente, la indemana oricui!
Realizarea unui print screen este o sarcina pe cat de usoara, pe atat de utila. Capturile de ecran te pot ajuta la locul de munca, pentru pastrarea unor date sau inregistrari necesare sau pentru prezentarea unei erori tehnici pe care o intampini si iti da mari batai de cap. Asadar, in cazul in care vrei sa cunosti care este metoda, afla ca nu exista doar una, ci mult mai multe.
Cuprins
1. Cum faci un print screen pe laptop? 7 metode utile!
Pentru a putea face o captura de ecran este necesar sa identifici tasta PrtScn de pe tastatura ta. Cu ajutorul acesteia vei reusi sa descoperi cele mai usoare modalitati de a face o captura a ecranului in mai putin de trei secunde. In mod normal, aceasta este situata pe randul de sus al tasturii, insa depinde de modelul laptopului tau. Asadar, afla de la Depanare Laptop care sunt cele mai la indemana metode:
PrtScn – Odata ce ai gasit aceasta tasta, este necesar doar sa o apesi si sa deschizi un program care permite “lipirea” capturilor, de exemplu Paint sau Microsoft Word.
Alt + PrtScn – Apasand aceste doua taste simultan vei copia imaginea in clipboard si o vei putea deschide in alt program.
Windows + Shit + S – Cu ajutorul acestei metode vei putea selecta ce portiune a ecranului vrei sa o copiezi. Mouse-ul te va ajuta sa tragi de laterale, pentru a putea alege forma imaginii. Imediat ce ai incheiat acest pas, fotografia se va salva in clipboard si o vei putea deschide in Microsoft Word sau Paint. Insa, aceasta comanda rapida functioneaza numai in cazul in care ai instalata cea mai recenta versiune de Windows 10, numita Windows 10 Creators Update.
Windows + PrtScn – Prin apasarea celor doua taste, vei putea face un print screen intregului ecran, care ulterior se va salva in folderul “Poze” si in subfolderul “Capturi de ecran”.
Snipping Tool – Aceasta functie este valabila doar pe Windows 10. Asadar, Microsoft include o metoda prin care poti face o captura de ecran, mult mai flexibila si usoara fata de cele prezentate anterior. Astfel, prin accesarea functiei Snipping Tool vei putea face un print screen, care se va salva automat, fara a mai deschide poza in alt program.
Windows + G – Deschide bara de jocuri Xbox, apasa click pe butonul “captura” apoi pe pictograma camerei, iar aceasta procedura va salva imaginea in calculatorul tau.
Windows + Alt + PrtScn – Prin apasarea celor trei taste simultan se va realiza captura intregului ecran si se va salva in laptopul tau.
2. Afla cum faci un screenshot pe laptop cu ajutorul tastei Fn – 5 metode simple
In cazul in care ai un laptop sau un calculator dotat cu o tastatura pe care se regaseste tasta Fn, afla ca exista si alte metode prin care poti face print screen ecranului. Asadar, afla care sunt cele trei variante:
Fn + PrtScn – Prin apasarea celor trei taste simultan, se va realiza o captura a ecranului care se va copia automat in clipboard. Aceasta functie este echivalenta cu apasarea tastei PrtScn standard. Mai apoi o vei deschide in Paint si o vei salva in locul dorit.
Fn + Windows + PrtScn – Aceasta functie va realiza o captura a intregului ecran si o va salva drept fisier pe hard disk, fara utilizarea altor instrumente. Windows va stoca captura de ecran in biblioteca de imagini, in folderul “Capturi de ecran”. Aceasta operatiune este echivalenta cu apasarea tastelor Windows + PrtScn de pe o tastatura standard.
Fn + Alt + PrtScn – Prin apasarea simultana a celor trei taste vei realiza o captura de ecran a ferestrei active. Aceasta metoda este echivalenta apasarii tastelor Alt + PrtScn.
Fn + Bara de spatiu – Aceasta comanda rapida va salva captura de ecran in clipboard, putand apoi sa o copiezi in orice program care permite acest lucru, de exemplu Paint.
Fn + Alt + Bara de spatiu – Apasa cele trei taste simultan si vei putea realiza un screenshot al ferestrei active. O astfel de comanda este echivalentul metodei de Alt + PrtScn.
In concluzie, daca te-ai intrebat adesea cum se face un screenshot pe laptop, acestea sunt cele mai utile metode. Pentru ca, de multe ori, aceste capturi se fac in graba, este important sa identifici varianta care iti vine cel mai la indemana, intocmai pentru a economisi timp.
sursa foto: shutterstock.com