Probleme la conectarea WiFi pe laptop? Iata care sunt cauzele si ce poti face

Probleme la conectarea WiFi pe laptop? Iata care sunt cauzele si ce poti face

rezolvare-probleme-conectare-wifi-laptop

Poate ca cea mai enervanta si stresanta problema pe care o putem intampina cu device-urile performante este imposibilitatea de a te conecta la wifi. Chiar daca aceasta problema poate aparea destul de des, de obicei se remediaza rapid si fara interventia noastra. Insa, in cazul in care aceste probleme de conectare la wifi pe laptop persista, este necesar sa stim care sunt cauzele si, mai important, care sunt remediile inconvenientei.
In cele ce urmeaza vei afla cele mai frecvente cauze ce pot crea probleme de conectare la wifi pe laptop, dar si solutii pentru a le rezolva simplu si rapid pe fiecare in parte.

Cele mai importante intrebari despre probleme conectare la wifi pe laptop

Inainte de a ne muta atentia catre probleme ceva mai grave privind conexiunea la wifi de pe laptop, trebuie sa iti pui cateva intrebari despre problema la conexiune, anume:

 • Este routerul tau bagat in priza sau primeste energia necesara? Verifica, inainte de toate, ca routerul din casa sa fie bagat corespunzator in priza si, daca stii ca il introduci intr-un prelungitor, verifica-l si pe acesta.
 • Laptop-ul tau incearca sa se conecteze la alta retea Wi-Fi? Una dintre cele mai banale probleme la conectarea wifi de pe laptop poate fi faptul ca acesta incearca sa se conecteze la o retea diferita de Wi-Fi, asadar trebuie sa il conectezi manual la reteaua ta de acasa.
 • Ti-ai schimbat recent parola de la Wi-Fi? O alta problema uzuala este necesitatea de a-ti reintroduce parola de la wifi pentru ca a fost schimbata, sau poate pentru ca device-ul tau nu s-a conectat direct la wifi, fara a-ti mai cere parola.
 • Ti-ai platit la timp factura la furnizorul de internet? Poate ca ai uitat sa iti platesti factura sau ai ramas restant cu aceasta. Poti verifica online sau prin telefon starea facturilor tale la furnizor.
 • Vremea de afara este foarte rea? Daca te uiti pe geam si este potop sau bate foarte tare vantul, este foarte posibil ca un cablu sa fie deteriorat, acest lucru cauzand lipsa internetului. In acest sens, suna la furnizorul de internet si afla daca aceasta poate fi cauza.

Probleme de conectare la wifi pe laptop din cauza device-ului

  Daca niciuna dintre problemele de conexiune la wifi de pe laptop prezentate mai sus nu au functionat, atunci este posibil ca device-ul tau sa fie cauza problemei. Iata ce poti faci mai exact in acest sens:

 • Primul pas, si cel mai generic, pe care il poti face este sa repornesti laptopul. Aceasta este probabil cea mai standard metoda de a recapata conexiune la internet.
 • Verifica, mai apoi, ca adaptorul tau de internet sa fie pornit. Poti face acest lucru intrand in Settings – Network & Internet – Wi-Fi si apesi butonul On.
 • O alta cauza importanta poate fi faptul ca driverele adaptorului de internet s-au invechit si nu mai functioneaza corespunzator. Poti verifica starea driverelor tale apasand Windows Key + R – Scrie: Device Manager – Network Adapters – Update Driver.

Investigheaza probleme de conectare la wifi pe laptop legate de hardware. Acest lucru este mai relevant pentru modelele mai vechi de laptop. Ele se pot supraincalzi destul de repede si pot cauza probleme grave device-ului. In cazul in care simti ca laptopul tau frige, iti recomandam sa vii la noi pentru a-ti oferi cele mai eficiente servicii de curatare laptop pentru a combate supraincalzirea.

Probleme de conectare la wifi pe laptop din cauza retelei

Cele mai frecvente probleme de wifi pe laptop sunt reprezentate de cele legate de device, insa, in cazul in care nicio solutie nu ti-a fost utila din cele listate anterior, atunci este posibil sa ai o problema la retea. Asadar, iata ce poti face pentru a rezolva problemele aparute din cauza retelei:

 • Precum primul pas expus si la problemele legate de device, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scoti din priza routerul, sa il lasi un minut scot, iar mai apoi sa il introduci inapoi in priza. Din nou, acest remediu este banal, insa extrem de eficient.
 • Verifica-ti configuratia retelei. Routerele moderne utilizeaza tehnologii dual-band pentru a-si extinde aria si viteza. Pe scurt, se creeaza doua canale diferite, unul de 2.4 GHz, si altul de 5 GHz. Este posibil ca laptopul tau sa fie nevoit sa foloseasca un canal specific, acestea aparand ca doua retele diferite.
 • Este posibil sa fii nevoit sa iti resetezi reteaua daca problema persista, astfel ca va trebui sa mergi in Settings – Network & Internet – Status – Network Reset.

Cele mai multe probleme de conectare la wifi pe laptop sunt destul de usor de rezolvat, insa unele pot necesita ceva mai multa munca. Sper ca acest ghid sa te ajute sa iti reiei conexiunea la internet, stim si noi cat de enervant poate fi sa ramai fara conexiune la wifi pe laptop.

Sursa foto: Shutterstock.com