Top laptopuri 2018 pentru cei pasionați de inovații și tehnologii moderne

Un notebook sau laptop este un calculator personal portabil, mobil, ușor de purtat și de utilizat, oriunde am fi: fie la birou sau la plimbare, fie în parc sau în transport, acesta rămâne prietenul de nădejde în orice situație. Inițial, laptopurile au fost inventate pentru domenii de cercetare, de specialitate, cum ar fi domeniile militare, contabilitate, vânzări și alte sfere de activitate care aveau nevoie de un calculator pentru munca de teren. Astăzi, laptopurile au devenit foarte răspândite și indispensabile, fiind accesibile și persoanelor particulare.

Comparativ cu calculatoarele desktop, laptopurilor au devenit tot mai populare, datorită dimensiunilor reduse, portabilității, absenței cablurilor și consumului redus.

Chiar dacă suntem la început de an, 2018 pare deja a fi unul productiv în inovații. Trăim în era cu o gamă variată de tehnologii, în care companiile electronice se întrec pe piața mondială la acest capitol. Fiecare are ca scop să ofere clienților produse care să fie eficiente, rapide și multifuncționale. În cele ce urmează veți cunoaște inovațiile de top din lumea laptopurilor.

Dell XPS 13. Acest model a fost în top 3 ani consecutiv, iar în 2018 laptopul Dell continuă această tendință. Aceasta este o versiune mai subțire și mai puternică a celui mai bun laptop din lume și acum vine cu un nou ecran de 4K. XPS 13 combină tradițiile și inovațiile. Acesta include o mufă USB 3.0 cu tehnologie PowerShare pentru încărcarea dispozitivelor USB atunci când computerul este oprit, pornit sau în modul de așteptare. Cu marginile extrem de subțiri și o carcasă robustă, ecranul are o rezoluție excelentă. În plus, puterea și bateria (9 ore) acestui model atrage atenția multor cumpărători.
2. MacBook Pro de 15 inchi este cea mai bună alegere pentru profesioniștii multimedia. Acesta are ecranul remarcabil de 15,4 inchi, 2880 x 1800 pixeli. Apple a actualizat procesoarele cu gama de generații Kaby 7, de la Intel, ceea ce înseamnă că beneficiați de performanțe îmbunătățite: un design superb și de o durată mai lungă de viață a baterie: 5-6 ore. Este considerat unul dintre cele mai bune laptopuri din lume, un MacBook super-subțire și ușor (1,83 kg), pe care îl puteți lua oriunde fără să vă deranjeze greutatea.Microsoft Surface Book 2 este situat în cea mai bună listă de laptopuri și este demn de locul său, deoarece Microsoft a creat unul dintre cele mai puternice laptopuri 2 în 1 din lume. Acest model are componente puternice pentru a face față sarcinilor de zi cu zi. Structura și durata excelentă a bateriei face ca acesta să fie un dispozitiv minunat pentru utilizarea fie ca un laptop, fie ca o tabletă puternică Windows 10. În prezent nu este disponibil în afară de SUA. Singurul dezavantaj este că vine cu Windows 10 S, o versiune a sistemului de operare care are anumite restricții. Din fericire, o actualizare gratuită a Windows 10 Pro este planificată până la sfârșitul anului.4. Dell XPS 15 9560 este foarte puternic, iar acumulatorul are o longevitate surprinzătoare (aproximativ 9 ore), datorită procesoarelor i5-7300HQ. Dispune de o placă grafică excelentă sub formă de GTX 1050, care primește 4 GB de memorie video. Este considerat cel mai mic laptop de pe planetă: având o înălţime de numai 11 – 17 mm, mărimea cadrului de numai 5,7 mm şi o greutate minimă de numai 1,8 kg. Are funcție tactilă, ceea ce permite să interacționați natural cu tehnologia.

Lenovo Ideapad 720S. Designul său este elegant (în mare măsură inspirat de MacBook Air), cântărește doar 1,55 kg, iar când este închis, are o grosime de numai 1,6 cm. IdeaPad 720 S este apreciat pentru că are o placă grafică separată (NVIDIA GeForce 940MX), fiind un dispozitiv perfect pentru jucătorii ocazionali.

Piața laptopurilor e diversă, trebuie să alegi ceea ce ți se potrivește în dependență de întrebuințare, preferințe și preț. Odată achiziționat, notebook-ul devine un obiect personal. Ca să beneficiem de funcțiile sale depline, care ne oferă confortul zi de zi, trebuie să-i acordăm și noi o atenție deosebită: să nu-l supraîncălzim, să-l curățim de praf, să-l ferim de umiditate și obiecte dure, iar în caz de probleme tehnice, să apelăm la un service de reparație a laptopurilor pentru orice intervenție necesară.