fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658

TOP placi video pentru laptop – Caracteristici de care sa tii cont pentru o alegere potrivita

top placi video laptop

    Placa video este una dintre cele mai importante componente ale unui laptop, fiind dispozitivul care transforma imaginea intr-un semnal video. Inainte de a-ti cumpara un device nou, este important sa arunci o privire la specificatiile placii video. Incepe prin a identifica scopul pentru care iti cumperi gadgetul: filme, jocuri sau grafica. In functie de aceste aspecte, iti vei da seama daca ai nevoie de o placa video normala sau de una performanta. Nu uita, aceasta nu se poate schimba usor(la modelele mai noi chiar deloc), asa ca alege-o cu maxima seriozitate. Cu ajutorul acestui articol, vei afla care sunt principalele caracteristici in functie de care te poti orienta in momentul achizitionarii.

 

 

1. Top placi video pentru laptop – caracteristici de care sa tii cont

In momentul in care te hotarasti sa iti achizitionezi un laptop, unul din lucrurile de care trebuie sa tii cont este placa video. Fiind una dintre cele mai importante componente ale device-ului, aceasta trebuie aleasa cu atentie. De ce? O placa video pentru laptop este destul de greu de schimbat, intrucat este integrata ca o piesa de baza.

Iata cateva caracteristici ale placii video pentru laptop, pe care este bine sa le ai in vedere:

familia GPU (serie, pipelines, core speed, consum curent, tranzistori, memory speed)
capacitatea RAM
familia RAM shared/ dedicated (DDR3, DDR2, DDR, GDDR3, GDDR2)

Mai mult decat atat, un aspect la fel de important este memoria RAM. Aceasta este de trei tipuri: shed (ramii sistemului sunt la comun), dedicata sau dedicata lipita de placa de baza. Din punct de vedere tehnic, placa cu memoria dedicata este mult mai buna. Cu o astfel de componenta, te vei bucura de mai mult spatiu de stocare. Insa, chiar si o placa video dedicata lipita de cea de baza depinde de aceasta din urma.

2. Trucuri pentru alegerea celei mai bune placi video pentru laptop

In cazul in care nu dispui de un buget generos, nu te uita la ultimele modele aparute pe piata. Chiar daca performantele sunt mai bune, raportul calitate-pret este, de multe ori, relativ. Poti astepta, pentru a o putea achizitiona pe cea mai potrivita pentru tine si nevoile tale.

„Batalia” celor mai bune placi video pentru laptop se da intre AMD si nVIDIA. In cazul in care te hotarasti sa achizitionezi una dintre aceste variante, este important sa ai in vedere sloturile prezente. Acestea sunt reprezentate MXM, in functie de cat de mare este placa video.

MXM-I – 70 mm latime, 68 mm lungime, 230 pini, 35 mm marime GPU
MXM-II – 73 mm latime, 78 mm lungime, 230 pini, 35 mm marime GPU
MXM-III – 82 mm latime, 100 mm lungime, 230 pini, 40 mm marime GPU
MXM – HE – 82 mm latime, 100 mm lungime, 232 pini, 40 mm marime GPU

Pe langa aceste detalii, racirea custom este o alta caracteristica importanta. In functie de producatori, exista modele, dar si preturi diverse. Acer, DELL, Apple, Asus si Toshiba sunt unele dintre cele mai apreciate brand-uri de laptop-uri.

Avand in vedere cele prezentate, in momentul in care te decizi sa iti cumperi un laptop nou sau sa schimbi placa video, trebuie sa ai in vedere toate aspectele esentiale. In acest fel, nu vei face greseli si te vei putea bucura de noua achizitie mai mult timp. Incearca ca, in prima faza, sa identifici scopul pentru care iti cumperi dispozitivul si alegerea o sa fie mult mai usoara.

sursa foto: shutterstock.com

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bune placi video pentru laptop

Cum alegi o placa video pentru laptop?

Placa video trebuie aleasa in functie de principalele specificatii: capacitatea RAM, familia RAM shared sau dedicated si capacitatea GPU.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un laptop?

Laptopul trebuie ales in functie de scopul pentru care acesta este achizitionat. Daca device-ul va fi utilizat doar pentru jocuri, filme si proiecte sau va fi folosit in scopuri profesionale, de exemplu pentru grafica, va influenta nivelul de performanta pentru care se va opta.

Placa video a unui laptop se poate schimba?

Schimbarea placii video a unui laptop depinde foarte mult de tipul acesteia. In cazul in care este o placa dedicata lipita de placa de baza, aceasta nu se poate schimba.

Recomandă prietenilor!

0
    0
    Cosul meu
    Cosul este golInapoi la magazin