Probleme Frecvent intalnite la laptopurile Acer din seria Aspire: 5520, 5520g, 7520, 7520g

Probleme Acer Aspire 5520Au fost modele comercializate in numar mare datorita pretului mic. Unele au fost si foarte performante, cu placi grafice dedicate, insa toate sufera de aceeasi problema, aceea a racirii ineficiente datorita proiectarii deficitare a sistemului de racire.

Cumulat si cu depunerea de praf in radiator s-a ajuns frecvent ca aceste modele sa se manifeste in felul urmator:

  • Se aprind ledurile, porneste coolerul dar nu afiseaza nimic pe ecran.
  • Se aprind ledurile pentru cateva secunde dupa care se opresc.
  • Se reporneste laptopul la infinit, pana este scos acumulatorul.
  • Afiseaza imaginea impartita in mai multe ecrane.
  • Afiseaza doar un fundal alb.
  • Afiseaza imaginea cu artefacte, dungi verticale sau orizontale.

Problemele prezentate mai sus sunt cauzate de dezlipirea unui chipset northbridge sau video insa se poate rezolva in service la noi prin procedeul de reballing.

La unele modele s-au mai observat si urmatoarele manifestare: porneste laptopul dar nu afiseaza nimic pe ecran insa se aude si semnalul sonor de incarcare a sistemului de operare. Acest simptom este cauzat tot de dezlipirea chipul grafic.

Unii clienti au mai semnalat faptul ca inainte de a nu mai afisa sau de a se restarta la infinit, laptopul nu mai recunoastea unitatea optica, aceasta problema fiind cauzata tot de chipsetul northbridge.

Au fost si cateva cazuri in care laptopul nu afisa pe display-ul propriu insa pe un moitor extern afisa corect. Aceasta problema este mai delicata putand fi din mai multe cazuri. Insa de cele mai multe ori s-a dovedit a fi tot de la chipul grafic.

0721.540.658