Ce faci când nu poți imprima prin USB de la calculator?

Progresul tehnologic nu înseamnă numai oportunități și lucruri care se fac din ce în ce mai ușor. De asemenea, atunci când achiziționezi un obiect, îți asumi să ai grijă de el, să-l duci la timp la reparații, să-i ștergi praful și să-l faci să fie funcțional cât mai mult timp. Uneori, problemele pot să apară din senin, și tocmai când te aștepți mai puțin. În timp ce unele persoane se pricep la tehnică, și știu cum să rezolve fiecare moft al unui aparat, altele intră în panică ori de câte ori un aparat nu funcționează. Pentru a nu apăsa la nimereală pe toate butoanele, și pentru a evita să-l strici și mai rău, ar fi bine să fii informat. De câte ori ai observat că imprimanta nu mai merge? De câte ori cablul USB ți s-a părut nefuncțional?

Pentru a rezolva problema, cel mai bine ar fi să apelezi la un service care se ocupă cu reparația laptopurilor. Totuși, există câțiva pași care pot fi urmați chiar de tine. Pentru început, verifică starea echipamentului, asigură-te că acesta este pornit. 

De asemenea, ar fi bine să verifici dacă ecranul sau indicația ledurilor printerului nu te atenționează despre apariția vreunei erori.  În cazul în care pe ecran apare totuși o eroare, mergi la secțiunea depanare pentru a găsi o soluție.

Ulterior, asigură-te că între imprimantă și calculator există o conexiune. Deconectează și apoi reconectează cablul USB din ambele capete. Dacă nu funcționează, deconectează echipamentul de imprimare și calculatorul. După câteva minute, conectează-le la loc. Ar fi bine ca atunci când folosești un cablu USB, acesta să fie torsadat, ecranat și să nu aibă o lungime mai mare de 2 metri.

Un alt pas important este verificarea setărilor driver-ului imprimantei. Pentru asta, trebuie să deschizi folderul printerului și să verifici dacă imprimanta ta apare în listă. În cazul în care aceasta nu apare, există posibilitatea ca driver-ul să nu fie instalat corect.  Verifică cu atenție dacă echipamentul este setat ca Default Printer, sau altfel spus: imprimantă implicită. 

De asemenea, poți verifica dacă imprimanta nu  este pe pauză sau în regim offline. Pentru a schimba această stare, dă un click pe Open Print Queue… sau Print Queue… şi  selectează Resume Printer sau Start Printer.

O altă idee pentru identificarea problemei ar fi să încerci să scoți ceva la imprimantă utilizând o altă aplicație. Dacă acest lucru îți va reuși, înseamnă că vinovată de situația creată  a fost aplicația pe care o foloseai anterior. 

De asemenea, poți încerca să instalezi driverul de imprimantă. Există posibilitatea ca acesta să nu fi fost instalat corect. 

După ce ai urmat cu strictețe pașii de mai sus, imprimanta ta ar trebui să înceapă să funcționeze. Totuși, există posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple. Asta nu înseamnă că tu nu ești priceput la tehnică, ci cel mai probabil îți vestește o problemă mai serioasă, care poate fi rezolvată doar de către un specialist. 

Sfatul nostru este nu tragi prea mult de timp, și să-ți duci aparatul la doctor!