Probleme Frecvent intalnite la Dell Inspiron 1501

Probleme Frecvent intalnite la Dell Inspiron 1501

Probleme Dell Inspiron 1501O serie de laptopuri medii ca performanta, cu un design placut insa la un pret accesibil pentru un dell la vremea cand au aparut.

Procesoare performante, capacitati de stocare mare, boxe care se aud foarte bine pentru un laptop si memorie ram suficienta astfel incat sistemul de operare vista proaspat aparut la acea vreme sa ruleze decent pe configuratiile laptopului. Insa dupa ceva timp de la aparitia sa au inceput sa apara si cateva probleme destul de frecvente la acest model cum ar fi:

  • Dupa aproximativ 6 luni se observau primele probleme cu bateria: ba nu se mai incarca bateria, ba nu mai este recunoscuta de laptop, ba nu mai tine decat 10 minute. Solutia este inlocuirea acumulatorului, insa din cauza costurilor ridicate multi au adoptat solutia de a il tine permanent in priza.
  • O alta problema frecvent intalnita in service au fost ruperea balamalelor din capac. Din cauza sistemului deficitar de prindere si a plasticului de proasta calitate piulitele incastrate in plasticul capacului se rupeau, astfel balamalele nemaiavand de ce sa fie prinse cu suruburi. Solutia este o verificare periodica a strangerii suruburilor balamalelor, insa aceasta operatiune trebuie facuta intr-un service deoarece strangerea prea mult a lor vor duce tot la craparea piulitelor.
  • Iluminarea displayului ar fi ultima problema des intalnita la acest model de laptop. Laptopul pornea, insa displayul afisa imagine neluminata pe fundal si putea fi vazuta doar dintr-o parte sau luminand displayul cu o sursa de lumina din exterior. Problema era cauzata de lampa displayului sau de invertorul care aprinde lampa displayului.

Toate aceste probleme se pot rezolva la noi in service cu costuri mici de reparatii. In afara de problemele mentionate mai sus aceats serie are placi de baza rezistente, performante si fara probleme majore, ceea ce face Dell inspiron 1501 un model care isi merita banii.