Ecran spart la laptop – repararea rapida si eficienta a laptopului!

Ecran spart la laptop – repararea rapida si eficienta a laptopului!

Ecran spart la laptop - repararea rapida si eficienta a laptopului!
Laptopul este device-ul pe care majoritatea persoanelor il folosesc zi de zi la job sau in interese personale. Pentru ca oamenii au devenit atat de obisnuiti ca acesta sa fie in preajma lor mereu, mananca langa el, isi beau cafeaua in fata lui si il transporta peste tot. Din cauza acestor lucruri, ventilatoarele se umplu de praf, tastatura se strica, iar ecranul se poate sparge in urma celei mai mici neatentii.

Daca si tu ai intampinat o astfel de problema, citeste acest articol pentru a afla care sunt solutiile si ce pasi poti urma pentru a-ti repara dispozitivul.
 

 

1. Ecranul spart al laptopului – ce faci daca s-a spart display-ul

Aceste incidente sunt din in ce in ce mai dese in ultimii ani, de cand tehnologia a avansat si permite utilizatorilor sa isi transporte laptopul cu usurinta, insa tocmai din aceasta cauza apar probleme precum defectiuni ale hard disk-ului sau spargerea ecranului. Asadar, ce faci atunci cand display-ul nu mai functioneaza?

Cu siguranta ecranul spart al laptopului iti afecteaza buna desfasurare a activitatilor de zi cu zi. Indiferent ca ai nevoie de calculator la job, pentru proiectele tale independente sau pentru cursuri online, acest device este indispensabil. O solutie rapida, insa de moment, consta in utilizarea unui monitor extern pe care il poti conecta la laptop, dar nu este o varianta potrivita pe termen lung, tocmai din cauza faptului ca iti va lipsi mobilitatea.

Un lucru important de care trebuie sa tii cont este faptul ca unele garantii nu acopera spargerea ecranului, asa ca nu are rost sa iti pierzi timpul incercand sa il schimbi. O solutie recomandata este sa apelezi la un service specializat in laptopuri si depanari.

Astfel de accidente se pot intampla si cu alte componente ale calculatorului, nu doar in cazul display-ului, asa cum este cazul incarcatorului. Dupa o anumita perioada de utilizare, mufa poate incepe sa se balanseze in interiorul portului, acesta defectandu-se in timp. Deoarece un laptop este facut pentru a putea sa il deplasezi cu tine oriunde, exista sansa ca orice componenta a lui sa se defecteze in timp.

2. Display spart la laptop – pasii de inlocuire a ecranului

2. Display spart la laptop - pasii de inlocuire a ecranului

Primul impuls al tuturor persoanelor care se afla in aceasta situatie este de a cauta informatii in mediul online. Acest lucru este total normal, insa nu incerca sa faci aceasta procedura singur, pentru ca exista sansa sa degradezi mai mult starea laptopului.

Pentru a schimba ecranul PC-ului, trebuie sa urmaresti anumiti pasi atat in achizitionarea lui, cat si in montare:

Gaseste suruburile de pe margine si inlatura-le
Pentru a vedea exact care este defectiunea, trebuie sa indepartezi ecranul vechi. Scoate acumulatorul din priza si bateria inainte de a incepe. Foloseste o surubelnita mica pentru a inlatura suruburile si pune-le intr-un loc sigur.

2. Display spart la laptop - pasii de inlocuire a ecranului - Gaseste suruburile de pe margine si inlatura-le

Indeparteaza rama cu grija pentru a nu cauza alte defectiuni
Scoate rama din partea de jos a LCD-ului pentru a nu o rupe. Dupa ce ai reusit aceasta procedura, inclina ecranul inainte pentru a-l desprinde de carcasa.

2. Display spart la laptop - pasii de inlocuire a ecranului - Indeparteaza rama cu grija pentru a nu cauza alte defectiuni

Cauta un model care se potriveste si componentele necesare
Verifica eticheta de pe spate, pentru a citi seria producatorului. Aceasta este formata din litere si numere. In functie de model, vei stii ce ecran sa cauti pentru laptopul tau.

Inlocuieste ecranul spart

Acum este momentul sa scoti ecranul spart al laptopului. Ai grija sa deconectezi toate benzile din spatele lui, precum cablul video, cel care asigura alimentare intre ecran si invertor. La final, scoate suruburile care tin cadrul metalic al LCD-ului. Fixeaza noul ecran si repeta de la coada la cap toate operatiunile.

2. Display spart la laptop - pasii de inlocuire a ecranului- Inlocuieste ecranul spart

Toate aceste proceduri sunt extrem de periculoase pentru laptopul tau, mai ales ca noul ecran se poate sparge usor daca nu stii cum sa il montezi. De aceea, este indicat sa apelezi la un service de depanari, pentru a lasa profesionistii din domeniu sa se ocupe de acest demers. In primul rand, daca ecranul este spart si calculatorul nu se mai aprinde, trebuie sa investighezi putin mai departe de acest aspect. Este foarte posibil ca si alte componente ale laptopului sa fie afectate, iar dupa ce ai schimbat ecranul, device-ul sa ramana nefunctional.

Asadar, daca te afli in aceasta situatie neplacuta, ia in calcul sfaturile de mai sus si contacteaza cat mai rapid un service!

Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com.