Importanta Curatarii Laptopului

asus_2 asus_2

Desi am spus-o si in alte articole si pe site si pe facebook curatarea laptopului este cruciala pentru o viata lunga si „sanatoasa”. Si asta trebuie facut periodic la maxim 12 luni in functie de cat de mult merge zilnic, de mediul in care lucreaza, de operatiile la care este folosit. De ce? Pai iata un laptop al unui client vechi al nostru care lucreaza intr-un mediu greu adevarat dar care la 7 luni de la achizitie(de nou si noi stim laptopul de nou intrucat noi l-am configurat si a fost desigilat la noi) arata ca in poze. Laptopul are o medie de functionare de 6-8 ore pe zi si este folosit destul de intens – nu doar pentru un excell sau word ci mai vede si un joc, si o randare din cand in cand. Aaa sa nu uit e vorba de un Asus ROG – destul de performant cu cpu I7 si Nvidia GTX 1060.
Clientul a venit la noi reclamand ca este foarte zgomotos laptopul si nu intelegea de ce intrucat e „aproape nou”. Ei iata de ce! si va enumar cateva probleme car epot sa apara datorita prafului si a faptului ca lapotpul nu a fost curatat iar aerul cald nu poate fi evacuat(si clar ca veti avea nevoie de o reparatie laptop:

  • In primul rand cele direct afectate sunt procesorul si placa video, care se supraincalzesc si la un moment dat, fortate se defecteaza – si s-a cam terminat era reballing-ului care rezolva aceste probleme – acum necesita inlocuire – lucru cam greu de executat si piese cam greu de procurat;
  • Aerul cald neevacuat incinge tot din jur inclusiv carcasa care devine casanta in cazul unor laptopuri cu carcasa mai slab calitativa, dilueaza vaselina din balamale si le gripeaza, uzeaza coolerul care se invarte mult etc.

Pe scurt e mai simplu si mai ieftin sa cureti laptopul – mai ales ca ti-l curatam noi intr-o ora decat sa ajungi cu el la reparat cu diverse probleme mai mult sau mai putin complicate si costisitoare!

0721.540.658