Problema Frecvent intalnite la Lenovo R60: Blocare aleatorie a imaginii

Probleme Lenovo R60 Lenovo fost IBM este o companie axata pe laptopuri business. Modelul R60 de la lenovo este un laptop performant, nu foarte aratos dar merge foarte bine pe toate sistemele de operare, divese aplicatii etc. Insa ca orice model de laptop are o problema care a fost destul de greu de descoperit si destul de inselatoare. La noi in service au venit doua laptopuri din aceasta serie de aproximativ 2 ani vechime al caror defect reclamat era blocarea imaginii aleator in timpul functionarii.

Fiind un defect aleator a fost foarte greu de constatat. Prima observatie a fost ca la dezactivarea touchpadului si a trackpadului de pe tastatura laptopul mergea fara probleme. Dupa o functionare de cateva ore insa iar se bloca imaginea.

Testele de placa video au iesit ok, nu afisa dungi, nu afisa artefacte astfel fiind oarecum exclusa o dezlipire a cipului video. S-a inlocuit procesorul, memoria ram, hard disk-ul, s-a reinstalat sistemul de operare, s-a curatat laptopul de praf, insa defectul se manifesta in continuare aleator.

Atunci am inceput sa realizam ca este o problema de alimentare si am inlocuit incarcatorul insa fara succes. Dupa multe alte teste am decis sa incercam si functionarea fara baterie a laptopului, doar pe sursa de curent(incarcatorul original al laptopului). Si surpriza laptopul nu se mai bloca.

In concluzie desi pare foarte ciudat se para ca aceasta serie are o problema cu bateria care da efectul de freeze al imaginii. Solutia a fost inlocuirea bateriei si laptopul a mers fara probleme cu toate componentele lui originale. Astfel la noi in service puteti beneficia de reparatii laptop profesionale, diagnosticari corecte, servicii avantajoase pentru dumneavoastra.

0721.540.658