Probleme comune intalnite la Asus X550, K550

Probleme comune intalnite la Asus X550, K550

Asus X550
Probleme frecvente asus X550

Asus este un brand foarte cunoscut pe piata romaneasca si se regaseste in destul de multe oferte de la magazinele online. K550, x550 este o serie cu un design placut, carcasa cu finisaje de aluminiu, subtire, margini rotunde si totodata nu sta rau nici la performante: procesoare i3, i5, 4-8 gb ram si multe alte dotari. Toate acestea au facut ca numarul unitatilor vandute sa fie destul de mare.
Seria X550, K550 de la ASUS se dovedeste a avea o problema destul de des intalnita la noi in service laptop care se oate manifesta in urmatoparele feluri:

  • laptopul porneste insa nu afiseaza nimic pe display
  • laptopul porneste insa ramane blocat la imaginea de bios(logo asus)
  • laptopul porneste insa nu recunoaste wireless-ul sau nu poate incarca sistemul de operare

Toate aceste probleme se datoreaza cel mai probabil bios-ului. Acesta se corupe din diverse motive cum ar fi: update de bios nereusit sau efectuat gresit; a fost instalata o versiune de bios incorecta sau modificata necorespunzator; laptopul a fost lasat in standby si a intrat in modul sleep si nu mai poate sa porneasca.
Rezolvarea acestor probleme se poate face prin Rescriere Bios fizic pe programator de bios. ATENTIE nu este o operatiune care se poate face acasa. Necesita un programator pentru cipuri de bios si unelte adecvate pentru dezlipirea cipului de pe placa precum si experienta in acest domeniu, sa nu mai vorbim ca cel mai important este fisierul original de bios care nu se gaseste chiar atat de usor.
Astfel daca aveti o problema cu unul din modelel acestei serii sau daca aveti nevoie de Rescriere Bios pentru orice model de laptop sau calculator sau daca aveti nevoie de orice opreatiune de service laptop nu ezitati sa ne Contactati.