Probleme cu iluminarea ecranului laptopului dumneavoastra

Invertor Laptop, Lampa display laptop

Invertor laptopIluminare unui display de laptop este impartita in 2 categorii: Iluminare LED si iluminare ccfl. Iluminarea ccfl este compusa din doua parti invertor si lampa ccfl(cold-cathode fluorescent lamp). Invertorul este o componenta care dezvolta un voltaj foarte mare si implicit se si incalzeste foarte tare.

Astfel este foarte sensibil la diferentele de temperatura si de aceea nu este recomandat sa porniti laptopul cand este rece sau aburit; daca ati fost cu el afara cand vremea este rece cand ajungeti la destinatie lasati-l pan aajunge la temperatura camerei.

Totodata si tubul ccfl se poate deteriora in special in cazrile in care displayul este supus unor socuri, capacul este trantit la inchidere, laptopul este scapat.

Banda care face conexiunea intre placa de baza si ecran/invertor mai poate fi una din cauzele pentru care displayul nu este luminat insa aceste cazuri sunt ceva mai rare, de obicei altele fiind simptomele in care banda de date este deteriorata.

Insa la noi in service se pot rezolva toate problemele de iluminare – inlocuiri sau reparatii invertoare, inlocuiri sau reparatii display cu lampa ccfl, inlocuiri displayuri cu iluminare led. Inlocuirea lampii ccfl este un procedeu destul de complex ce necesita multa atentie. Displayul trebuie desfacut pentru inlocuirea lampii si de aceea laptopul trebuie adus la noi in service si nu se poate face la domiciliu. Pentru orice problema legata de iluminarea displayului dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati.

0721.540.658