Probleme frecvente acer aspire e1

Probleme frecvente Acer seria Aspire e1

Avand in vedere experienta bogata cu acest laptop deja putem sa va povestim cate ceva despre Acer Aspire E1 care a trecut destul de des pe la noi prin service laptop. Este adevarat ca a fost un model de laptop destul de vandut probabil datorita pretului accesibil raportat la performantele pe care le are si anume:procesor de la inel pentium celeron la intel core i3 sau i5, placa video nvidia de obicei destul de performanta pentru vremea ei. Bateria oferea o autonomie de 3-4 ore infunctie de task-urile la care era folosit laptopul iar designul ese si el unul placut. Tastatura desi aparent ciudata cu tastele neobisnuti de departate este destul de ergonomica si poti gasi cu usurinta tastele atunci cand tastezi. Carcasa este aparent rezistenta si robusta. Doar aparent pentru ca s-a dovedit a fi o problema destul de des intalnita la acest model si anume:
Dupa cum se vede si in poza de mai sus principala problema este ruperea prinderilor balamalelor(de obicei cea din stanga se rupe prima) din bottomcase(partea inferioara a carcasei). Care ste fenomenul? in timp datorita miscarilor repetate ale ecranului balamalele se gripeaza incet incet si capacul displayului se misca din ce in ce mai greu la deschidere/inchidere insa noi nu ne dam seama. La un moment dat ele se misca atat de greu incat prinderile cedeaza(evident si datorita calitatii slabe a carcasei).
Care sunt simptomele:
In prima faza la deschiderea capacului displayului carcasa se desprinde in doua bucati in partea stanga in zona mufei d ealimentare. Acum este momentul sa te prezinti cu el la noi pentru ca daunele sunt minime si reparatia este usoara. de obicei nu face nimeni asta si problema se agraveaza la fiecare deschidere pana se ajunge in situatia din poze:
Si cum unii nici in situatia aceasta nu se prezinta la reparat pot sa apara si alte daune cum ar fi: mufa de alimentare rupta – iar laptopul nu se mai alimenteaza sau se alimenteaza daca tii incarcatorul in anumite pozitii, banda display intrerupta sau rupta – si atunci laptopul afiseaza distorsionat sau nu afiseaza deloc, buton pornire rupt si atunci laptopul nu raspunde la apasarea lui.
Daca ai probleme cu un laptop din aceasta serie poti veni cu el la noi sa il repari indiferent ce problema ai avea. Bineinteles ca indicat ar fi sa vii anual pentru o curatare de praf si atunci verificam si degripam si balamalele si curatam sistemul de racire.

0721.540.658