Probleme placa video Hp probook 6560b

Probleme placa video Hp probook 6560b

 

Dupa cum spune si titlul va prezentam o problema care deja este frecventa – intrucat au fost cateva bucati la noi in service laptop si anume probleme cu placa video Hp probook 6560b. Laptopuyl se poate descrie in cateva cuvinte ca fiind unul performant, serie business ca toate seriile probook. Cu procesor I3 sau I5, 4-8 gb ram si ssd sau in functie de configuratia aleasa la achizitie este un laptop care merge foarte foarte. In general la noi in Romania sunt laptopuri vandute de firmele care aduc laptopuri second hand / refurbished. Carcasa este solida cu capac din aluminiu, balamale solide, tastatura iluminata la unele modele si baterie cu autonomie destul de mare. Per total este un laptop cu design placut, robust si cu performante ridicate.
Este continuarea seriei de laptopuri Hp probook 4520s, 4510s care si ele au probleme cu placa video si da au pastrat aceeasi „traditie” din pacate.

Este adevarat ca placa video este predispusa acestui defect insa este clar ca un factor determinant si lipsa curatarii de praf la timp. Se poate observa si in poza de mai sus faptul ca a fost ignorata aceasta operatiune de intretinere.
nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;Ce simptome apar? Pai in primul rand in cele mai multe cazuri laptopul nu afiseaza. La pornire se aprinde ledurile de pe butoane si atat. nimic pe display (chiar daca ventilatorul se aude invartindu-se). In alte cazuri laptopul ramanea blocat la imaginea cu logo-ul HP si nu de cele mai multe ori nu este hard disk-ul defect. chiar si faptul ca dupa ce apare logo-ul de windows si ecranul ramane negru poate indica o problema cu placa video – nu incarca driverul video.
Solutia este evident Reballing chipset video sau daca a mai fost incalzit cu feon sau flacara sau alte metode empirice de „incercare de reparatie” inlocuirea chipsetului video este solutia optima pentru o reparatie de durata. Bineinteles ca se curata si sistemul de racire si se inlocuieste pad-ul termic.