Probleme Placa Video Macbook Pro A1286

Probleme Placa Video Macbook Pro A1286

Mai rar se intampla dar iata ca se intampla si la case mari cum ar fi Macbook Pro de la Apple. Mai exact este vorba de macbook Pro A1286 care deja a ajun de cateva ori la noi in service cu aceleasi probleme de placa video(probleme care se rezolva prin inlocuire chipset video sau reballing chipset video). Despre laptop nu va voi povesti multe intrucat stiti cu totii ce inseamna un macbook pro, ce finisaje are, ce carcasa din aluminiu are, tastatura iluminata, baterie cu autonomie mare si nu in ultimul rand ce performante are: CPU i5, placa video AMD performanta, ecran retina etc.
Ei tocmai aceasta placa video – care este foarte asemanatoare cu cea de pe toshiba din seriile L850 este cea care face probleme. Simptomele sunt cele comune problemelor cu placa video: artefacte, imagine dubla sau in unele cazuri mai rare ce e drept laptopul nu afiseaza nimic la pornire.
Acest model de laptop a avut si extended warranty adica pna la 2 ani dupa ce expira termenul de garantie daca laptopul tau manifesta problema cu placa video Apple iti inlocuia gratuit placa de baza intr-un service autorizat Apple. Asta demonstreaza sau mai bine zis intareste si mai mult ideea unei probleme de serie la acest model.
Laptopul in cauza intr-adevar beneficiase de acest program si ii fusese inlocuita placa de baza cu una nou cu 2 ani in urma dupa spusele clientului insa dupa cum vedeti si in poza de mai jos laptopul nu a fost curatat de praf de la inlocuirea placii de baza. Astfel problema a reaparut.

In general la acest model de laptop noi recomandam inlocuirea chipsetului video cu unul nou insa in cazul de fata clientul nu a dorit si ne-a rugat sa il reparam prin metoda de reballing. Am facut asta iar laptopul a prins viata din nou. Dupa toate testele laptopul a fost predat clientului.
Nu conteaza ca e macbook sau dell sau sony sau acer noi te putem ajuta cu siguranta sa iti rezolvi problema.