Probleme cu placa video nvidia gt330 macbook pro 2010

Probleme cu placa video nvidia gt330 macbook pro 2010

In acet articol va vom prezenta o problema ciudata ce apare la laptopurile din seria Macbook Pro 2010 echipate cu placa video Nvidia gt330m si care pacaleste multi tehnicieni sa le repare prin reballing chipset desi nu aceasta este solutia de reparare.
Despre laptop sunt putine de spus intrucat este un macbook pro echipat cu procesor i5 de obicei, carcasa din aluminiu care ii confera finetea obisnuita a unui macbook, ecran de 15 inchi tot ce ofera un macbook: finete, performanta, autonomie, calitate. Ei parca 2010 a fost anul placilor video penru mackbook intrucat si varianta cu Ati are probleme si varianta cu Nvidia(care trebuia sa fie mai rezistent) are probleme. Si cand spunem probleme ne referim la cele echipate cu nvidia GT330m.
Ce probleme apar:
La inceput se restarteaza odata poate la cateva ore de utilizare adic vreo 12-15 ore de utilizare continua si zici „e ok a obosit”, apoi problema incepe sa se agraveze si se restarteaza mai des si la repornire iti da kernel panic si iti zice ceva de placa video. Atunci e momentul cand te hotarasti sa il duci pentru curatare laptop si zici mai a imbatranit, s-a adunat praf etc. Nimic mai adevarat doar ca problema va persista – desi aparent situatia s-a imbunatatit nu este asa.
Intr-adevar problema este de la placa video(si cate nu am vazut cu reball care a tinut putin sau care nu a rezolvat problema, cu inlocuire de chipset care tot nu rezolva problema). Ei problema nu este de la chipsetul video in sine ci de la alimentarea acestuia. Un condensator cand se incalzeste pica. si cand pica taie alimentarea placii video. Si simpla inlocuire a acestuia rezolva problema.
In concluzie aveti grija cand va alegeti service-ul unde va reparai laptopul sa nu se puna un diagnostic gresit si sa se incerce tot felul de reparatii riscante sau facute prost. Hai la noi daca macbookul tau se restarteaza si iti mai da si kernel panic.