Reparatii Laptop toshiba c855 – laptopul nu afiseaza

reparatie toshiba satellite c855
Iata ca si toshiba vine cu o problema frecventa la o serie de modele si anume Satellire c855, l855. Problema a este intalnita destul de des la noi in service laptop ceea ce ne-a facut sa spunem ca deja este o problema de serie.
Despre laptop numai cuvinte de lauda desi nu a avut un pret mic de achizitie, configuratia a fost buna spre foarte buna. Procesor de la i3 la i7, memorie 4-6 sau 8 gb ram, placa video dedicata AMD. Carcasa ok nu fosrte rigida insa subtire si placuta la atingere, ba chiar modelele de top au capacul displayului cu finisaje de aluminiu. Tastatura ergonomica si usor de utilizat si la unele versiuni iluminata ceea ce este destul de util. Insa din pacate tocmai placa video performanta face ca acest laptop sa ajunga pe lista noastra neagra. designul sistemului de racire este subdimensionat si nu este suficient pentru a raci un procesor i7 care cand isi face turbo boost ajunge si la 90 grade celsius plus placa video care dupa o jumatate de ora de jucat ajunge la 90 grade celsius. Si asta vorbind cu laptopul curatat de praf si pasta termoconductoare inlocuita. Ce sa mai spunem ca multi utilizatori de laptopuri ignora acest lucru care trebuie facut cam la 6 luni la acest model. Astfel sunt frecvente cazurile in care laptopul se strica.
Ce siptome poate avea?

  • Laptopul nu afiseaza la pornire desi se aude ventilatorul si ledurile se aprind;
  • Inainte de a incarca sistemul de operare laptopul nu mai afiseaza; acest lucru se datoreaza faptului ca driverul video nu poate fi incarcat si sistemul de operare se blocheaza;
  • Laptopul se restarteaza din senin si afiseaza pe ecran dungi sau artefacte sau da o eroare legata de driverul video;

Alte probleme intalnite la acest laptop au fost legate de balamale care se mai gripeaza si se rup din carcasa si de chipsetul southbridge care poate da simptomul nu afiseaza insa bineinteles ca te putem ajuta si cu aceste probleme.
Experienta ne-a aratat totusi ca nu intotdeauna se poate rezolva problema prin reballing chipset ci uneori este necesara inlocuirea chipsetului video.
Chipseturile pe care noi le inlocuim sunt revizii noi cu un design termic imbunatatit care nu se incalzesc atat de tare. Astfel daca te afli intr-una din situatiile de mai susu sau daca ai orice alta problema cu un laptop nu ezita sa apelezi la noi. Te vom servi cu profesionalism si rapiditate.

0721.540.658