Inlocuire Mufa alimentare Hp 15

Inlocuire Mufa alimentare HP 15
Hp seria 15 este un laptop decent la un pret corect. Cu procesor I5 su I3 sau AMD versiuni asemanatoare celor de la intel indeplineste cerintele oricarui urilizator de laptop fara pretentii de gaming. Designul este placut, carcasa subtire cu margini rotunjite, mufe accesibile si tastatura destul de ergonomica si placuta la utilizare.
Laptopul in cauza dupa cum spune si titlul a venit la noi in service laptop pentru o inlocuire mufa alimentare. Ce simptome avea? Clientul ne-a spus ca laptopul functioneaza perfect insa nu mai incarca bateria decat daca mufa de alimentare este tinuta in anumite pozitii. Totodata la pornire este afisata eroarea „Ac adapter not recognized” ceea ce inseamna ca laptopul nu poate identifica incarcatorul folosit si astfel nu poate incarca bateria. Pai hp are in mijlocul mufei de alimentare un pin pentru recunoasterea incarcatorului. Clientul ne-a spus ca laptopul a suferit intr-adevar o cazatura cu incarcatorul conectat fix pe mufa de alimentare.
In urma analizei vizuale a mufei de alimentare din laptop s-a constatat ca locasul central al mufei(partea din plastic) care are rolul de a face contact cu pinul central al mufei de alimentare de pe incarcator lipsea. Astfel laptopul nu putea detecta incarcatorul si nu putea incarca bateria la capacitate normala. La miscarea mufei de pe incarcator probabil pinul central facea contact cu lamelele insa era un contact imperfect si o functionare anormala. Asa ca am trecut la reparatie:
Laptopul a fost dezasamblat complet pentru a ajunge la mufa de alimentare si aceasta a fost inlocuita cu o mufa noua originala. In acest caz mufa era cu fir nu lipita pe placa de baza asa ca am schimbat tot ansamblul mufa – fir. Bineinteles ca daca tot am umblat am demontat si placa de baza pentru o curatare a sistemului de racire si inlocuire pasta termoconductoare. Rezultatul: Inca un laptop readus la viata.
Curatare laptop este oricum o operatiune care trebuie facuta periodic asa ca la toate ptoblemele de mufa de alimentare sau reparatie placa d ebaza o face GRATUIT si fara sa ne ceara clientul.
Nu ezita sa ne contactezi daca ai vreo problema cu laptopul tau.

0721.540.658