Inlocuire Placa de baza, Procesor si placa Video Laptop Clevo P150HM

Inlocuire Placa de baza, Procesor si placa Video Laptop Clevo P150HM

Acest articol va prezinta o problema ceva mai delicata si complexa a unuio laptop Clevo P150HM si anume: inlocuire placa de baza, inlocuire placa video si inlocuire CPU. Haideti sa va spun putin despre laptop: este un laptop performant dedicat pentru gaming cu o placa video amd puternica, procesor i7, 8 gb ram expandabil pana la 16 intrucat are 4 sloturi de memorie ram. Sistemul de racire este si el performant intr-un cuvant totul este dedicat gamingului.
Istoricul laptopului este unul si mai interesant, prima data clientul a sosti la noi in service cu problema artefacte pe ecran – bineinteles ca avea probleme cu placa video deh a fost folosit intens la jocuri. I-am facut un reballing chipset video si totul a functionat corespunzator timp de 2 ani si o luna. Dupa care defectul a revenit insa de aceasta data chipsetul grafic era defect intrucat nu a mai putut fi reparat. Clientul a achizitionat o noua placa video ins Nvidia. Pentru a fi compatibila cu laptop trebuia scrisa o versiune de vbios modificata. Din motive cunoscute doar de client acesta nu a venit la noi ci a vrut sa incerce singur aceasta modificare instaland placa video si incercand un blindflash de pe un stick usb(adica o rescriere a biosului prin apasarea unei combinatii de taste chiar daca laptopul nu afisa nimic in speranta ca biosul se va scrie). Greseala majora a fost ca a conectat placa video cu bateria in laptop si bineinteles ca laptopul nu a mai pornit.

Dupa acest episod a venit la noi in service unde am constatat ca se defectase placa de baza. Din ambitie clientul si-a comandat si o placa de baza si a venit la noi sa o montam. Am constatat ca se defectase si procesorul in momentul in care a conectat placa video cu bateria in el.
Astfel am inlocuit placa de baza, procesorul, placa video caruia i-am rescris vbios-ul si bineinteles ca totul a functionat ok. Va intrebati daca a meritat? Financiar nu cred reparatia totala a depasit valoarea laptopului insa probabil are valoare sentimentala.