Reparatie alimentare 19v Dell Latitude E6430

Reparatie alimentare 19v Dell Latitude E6430

Reparatie etaj alimentare 19v Dell latitude E 6430

Dell latitude E 6430 este un laptop din seria business de la dell. Carcasa solida cu elemente din magneziu, capac display din magneziu cu balamale pe masura, procesor I5, 8 gb ram, ssd (aceasta este configuratia lapotpului care a fost la noi in service) per total un laptop puternic facut sa munceasca mult.
Laptopul a venit la noi cu simptomul nu se alimenteaza iar la conectarea incarcatorului in laptop led-ul albastru de pe mufa incarcatorului se stingea. Imediat ne-a dusc cu gandul la un scurt pe partea de alimentare a placii de baza. Diagnosticul gratuit l-am facut pe loc estimand si costul reparatiei totodata cu care clientul a fost de acord. La desfacerea laptopului s-a constatat ca era destul de mult utilizat intrucat praful era prezent peste tot. Ce sa mai zicem de sistemul de racire care nu mai reusea sa raceasca laptopul. In urma masuratorilor s-a gasit un scurt pe etajul de alimentare 19v chiar la intrare si s-a remediat.
Care a fost cauza? Pai in cazul de fata bateria nu mai avea autonomie deloc si atunci clientul tinea laptopul alimentat permanent chiar si cand nu il folosea lucru total gresit. Partea de alimentare din laptop sta sub tensiune atunci cand laptopul este conectat la incarcator chiar daca nu este pornit si chiar daca bateria este sau nu prezenta, incarcata, nefunctionala. Prin urmare acest etaj de alimentare se incalzeste. Laptopul nefiind pornit coolerul nu functioneaza si astfel aerul nu circula aproape deloc prin carcasa laptopului pentru a asigura racirea optima. Mai mult sistemul de racire plin de praf face caldura care nu mai poate fi evacuata din interior sa radieze si sa incalzeasca si alte componente ale laptopului – placa de baza in cazul de fata.
Morala: Odata la maxim un an de zile vino cu laltopul la o curatare laptop si nu tine niciodata laptopul in priza mai mult decat este necesar pentru functionare si incarcarea bateriei. Si orice proleme ai avea nu ezita sa suni la DepanareLaptop.ro. Noi avem cu siguranta solutia pentru tine.