Reparatie alimentare placa video toshiba Qosmio X770

 

Dupa cum spune si titlul astazi va prezentam un caz ceva mai ciudat in care este implicat un Laptop Toshiba Qosmio X770. Qosmio este seria de laptopuri dedicate gamingului de la Toshiba asemanatoare cu Alienware de la Dell. Performante ridicate, cpu i7, placa video Nvidia normal – e pentru jocuri. Designul nu lasa nici el de dorit – carcasa negru cu rosu destul de solida din toate punctele de vedere. Inclusiv tastatura are iluminare rosie. Displayul de 17 inch full HD sau in unele variante 4K completeaza acest laptop si iti ofera o experienta de gaming deosebita. Dezavantajele acestui model de laptop ar fi pretul – fiind unul destul de ridicat, greutatea – are aproximativ 6 kg – normal avand in vedere doar sistemul de racire adecvat si cele 2 ventilatoare care ii asigura o racire optima, iar al treilea inconvenient ar fi incarcatorul de dimensiuni foarte mari si foarte greu. Daca vrei sa il bagi intr-un rucsac si sa il iei cu tine va fi destul de greu.
Latopul de fata a venit la noi in service laptopcu problema nu se alimenteaza; nici macar la conectarea incarcatorului nu se aprindea ledul de prezenta(cum se aprinde la marea majoriate a laptopurilor toshiba). Dupa ce a fost desfacut si bineinteles curatat de praf am constatat ca avea siguranta de intrare pe etajul de 19 v chiar langa mufa arsa, o sursa de tensiune la fel arsa. S-au inlocuit insa un scurtcircuit pe etajul de 19 v persista.

Masuratorile ne-au dus catre alimentarea placii video, mai exact o sursa de pe placa video chiar la intrare era in scurt. Se poate vedea si in poza Cablajul PCB-ului schimbat la culoare ceea ce demonstreaza ca acea zona s-a supraincazlit destul de tare. Cauza banuim noi a fost praful din sistemul de racire ce nu a permis evacuarea aerului cald si nu a permis racirea placii video. Astfel am inlocuit sursa de alimentare defecta plus inca una de langa ea care vizual parea afectata de caldura si totul a functionat perfect normal.
Nu ezita sa ne Contactezi pentru orice problema ai avea cu orice model de laptop.

0721.540.658