Rescrie Bios All in One Dell XPS 2710

Rescrie Bios All in One Dell XPS 2710

rescriere bios dell xps 2710
     Dell XPS 2710 un calculator All in One de exceptie. Desi putin cam invechit la aceasta data isi face treaba cu brio. Despre performantele lui nu putem obiecta nimic: procesoare intel pentium I din generatia a treia, 16 gb ram ddr3, hard disk 1 tb, placa video dedicata si un monitor full hd de 27 inch optional cu touchscreen. Pe langa facptul ca arata foarte bine – carcasa este din aluminiu iar finisajele sunt de exceptie este si foarte util. Practic ai totul intr-un monitor pe care il pui pe birou, conectezi un mouse si o tastatura si te apuci de lucru.
     Modelul care a venit la noi in service laptop era unul de top. Dotat cu procesor I7 din generatia a treia, 16 gb memorie RAM, Hard disk de 1 TB, placa video dedicata AMD RADEON, display Full HD cu touchscreen, wireless Dual Band AC. Era practic varianta de top care costase aproximativ 10000 RON. Clientul a reclamat faptul ca monitorul nu se mai aprinde. La apasarea butonului power se aprindea ledul de pe acesta si atat. niciun led code, niciun beep code nimic iar monitorul era blank. In urma desasamblarii lui si a diagnosticului s-a constatat ca problema provenea de la bios. Pe langa aceasta necesita si o curatare a sistemului de racire intrucat acesta era plin de praf iar pasta termoconductoare nu fusese inlocuita niciodata. Se pare ca avea multe ore de functionare. Am trecut la demontarea placii de baza – destul de greu avand in vedere dimensiunea calculatorului si prinderile multiple ale cablurilor si ale placii de baza – dezlipirea cipului de bios si rescriere acestuia. Dupa asamblare si curatare calculatorul a pornit fara probleme si a fost ca nou. Inca un client fericit.
     De ce s-a intamplat asta? Clientul nu stia sa fi facut vreun update de bios insa mai avea si altcineva acces la calculator sau poate a primit vreun update de la dell intrucat avea instalata o aplicatie pentru update-ul driverelor.
     In final trebuie specificat ca o rescriere bios necesita aparatura specializata si pentru a dezlipi cipul de pe placa de baza sipentru a il rescrie si este o operatiune ce se recomanda a fi facuta intr-un service laptop. Noi la DepanareLaptop.ro avem tot ceea ce ne trebuie pentru a rezolva o problema legata de bios indiferent ca este laptop, calculator sau all in one. Trebuie doar sa ne contactezi si problema est eca si rezolvata.