Rescriere Bios Lenovo Flex 14

Rescriere Bios Lenovo Flex 14

Rescriere Bios Lenovo Flex 14

Dupa cum spune si titlul astazi va prezentam o problema al unui lenovo flex 14, care s-a rezolvat printr-o rescriere Bios.
Haideti sa vorbim putin despre model: Un laptop „DUO” cum il considera lenovo datorita touchscreen-ului si a balamalelor ce permit rotirea ecranului la 360 grade transformandu-l astfel intr-o tableta. Noi nu am considera ca este chiar o tableta avand in vedere dimensiunea de 14 inch a ecranului si a greutatii de 1.73 kg. Cam greu de folosit ca tableta nu-i asa? Per total un laptop bun cu performante ridicate: procesor i3, i5 sau chiar i7 in unele configuratii, 4 sau 8 gb memorie ram iar la versiunile de top chiar un ssd care intr-adevar il face sa se miste bine. Ecranul cu rezolutie full hd iti da o experienta placuta la folosirea lui. Touchscreenul insa nu este chiar o necesitate din punctul nostru de vedere subiectiv sa zicem desi de cate ori a trecut cate unul pe la noi prin service rari au fost cei care au zis ca „da intr-adevar este ok” sau „il folosesc cu succes”; ramane la latitudinea fiecaruia. iar culorile vii in care vine carcasa de la alb la portocaliu ca focul ii da un aer de modern.
Din pacate seria aceasta are ceva probleme si anume:Balamalele se gripeaza destul de repede cam la doi ani de folosinta si daca utilizatorul nu este atent ducea la ruperea prinderilor din display. Iar capacul displayului este destul de scump. O a doua problema o reprezinta costul ridicat al ansamblului touchscreen de care este lipit ecranul si care este destul de expus loviturilor. nu de putine ori am avut cereri pentru acest ansamblu insa datorita costurilor ridicate multi dintre clienti au preferat dezactivarea fizica a touchscreenului.
Laptopul de fata a venit la noi in service cu problema nu afiseaza. Problema era de la bios intrucat in urma rescrierii lui fizic pe un programator laptopul a reinviat. Bineinteles ca balamalele erau gripate si au fost reconditionate fara niciun cost suplimentar. Totodata a fost curatat si sistemul de racire si inlocuita pasta termoconductoare. Inca un laptop readus la viata de echipa DepanareLaptop.ro.