3 mituri despre bateria laptopului tau

Mituri despre Bateria Laptopului

Bateria unui laptop este fara doar si poate cel mai slab punct pe care il poate avea acesta. Din acest motiv, de-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase mituri care mai de care mai interesante, care promit o viata mai lunga a acestuia. Desi multe dintre afirmatii sunt adevarate, multe dintre ele raman la stadiul de mituri.

Iata 3 mituri despre bateria laptopului tau, pe care nu trebuie sa le iei in seama:

  • Foarte multi utilizatori cred ca, in momentul in care achizitionezi un laptop trebuie sa formatezi bateria, lasand-o sa se descarce complet, dupa care sa o incarci complet si tot asa. Acest lucru nu are insa nicio eficienta. Bateria este deja formatata de cei care o produc, iar in momentul in care este montata in laptop, cei care o monteaza se asigura ca totul este in regula cu ea;
  • Un alt mit, este acela ca in momentul in care bateria este complet incarcata, trebuie sa decuplezi laptopul de la curent. De fapt, acest lucru nu este necesar, deoarece, in momentul in care este incarcata, laptopul opreste alimentarea cu curent si ii ofera bateriei energie doar atunci cand aceastare nevoie de ea;
  • Cel de-al 3-lea mit, este acela ca bateria rezista mai mult, daca o lasi sa se descarce complet inainte de o pune la incarcat. Nimic mai fals decat aceasta afirmatie. Este chiar mult mai indicat sa incarci bateria inainte sa se descarce complet, pentru a evita oprirea laptopului.

Pana la urma, oricare ar fi regulile pe care le respecti, bateria va ceda, deoarece durata ei de viata este de maxim 2 sau 3 ani. Daca ai de gand sa ai un laptop pe termen lung, asigura-te de la inceput ca achizitionezi si o baterie de rezerva, deoarece, ulterior sunt sanse sa nu se mai fabrice si sa insisti mult mai mult pentru a gasi bateria de care esti interesat.

Nu ezitati sa ne contactati daca aveti nevoie de un service laptop profesionist sau daca doriti sfaturi / consultanta cu privire la laptopul dvs sau subansamblele acestuia.

0721.540.658