Top 5 lifehack-uri pentru a mari productivitatea laptop-ului tau

Din cauza multitudinii de noi tehnologii, site-uri web, aplicații, știri, fișiere de lucru, imagini, articole și altele asemenea, să rămâi organizat și concentrat devine progresiv mai dificil. Dar, cu toate astea, nici laptopul personal nu are viață lungă dacă nu ne pricepem să avem grijă de el și să-i menținem productivitatea.

Pentru a mări productivitatea laptopului, poți să mergi la centrele de reparații laptop, să urmezi sfaturile de întreținere a laptopului, dar și să consulți câteva lifehack-uri capabile să îi mărească productivitatea.

Utilizarea corecta a laptopului

Primul lucru pe care îl poți face pentru a prelungi durata de viață a laptopului tău este să eviți site-urile web dubioase. Toți avem scheletele noastre în dulap, dar virușii și programele spion sunt cele mai mari amenințări la adresa productivității laptopului tău și pot răsturna în cele din urmă sistemul de procesare. Asigură-te că laptopul are instalat cel mai recent software de protecție antivirus și spyware.

Transportarea cu grija

Una dintre cele mai atractive caracteristici care face laptopul atât de popular este uşurinţa de transport. Acestea fiind spuse, este important să exersați o manevrare adecvată pentru a prelungi durata medie a laptopului.

Curatati periodic laptopul

Laptopurile noastre pot deveni uneori tovarășii noștri de călătorie până la bucătărie și înapoi la birou. Particule de alimente și alte resturi vor ajunge în cele din urmă în tastatură. Poți utiliza instrumente de curățare pentru a șterge exteriorul laptopului: o cârpă fără scame, soluție de curățare praf laptop, tampoane de bumbac, aer comprimat, un aspirator și o perie mică.

Pulverizează aerul comprimat în tastatură și în orificiile ventilatorului pentru a preveni depunerea murdăriei și a scamelor. Toate computerele au nevoie de un interior curat, fără praful care poate determina supraîncălzirea laptopului.

Poți procura o soluție de curățare electronică specială și aplic-o pe o cârpă fără scame și șterge în mod regulat tastatura și ecranul LCD.

Intretinerea de rutina

Întreținerea de rutină a laptopului este un alt aspect important în prelungirea vieții acestuia. La fiecare șase luni, ar trebui să ștergi programele pe care nu le folosești, să ștergi fișierele salvate de care nu mai ai nevoie și să efectuezi defragmentarea corectă a discurilor și alte curățiri generale de primăvară. Acest lucru va prelungi speranța de viață a laptopului, dar și îl va face mult mai rapid.

Durata medie a bateriei laptopului

Experții spun că durata medie a bateriei laptopului este de aproximativ 500-800 de încărcări per total și există modalități de a limita aceste încărcări. Asigură-te că toate setările de alimentare ale laptopului sunt optimizate, inclusiv luminozitatea ecranului, setările de somn, rezoluția și multe altele. Întotdeauna așezați computerul în starea de repaus când luați pauze lungi.