5 metode eficiente de a-ți îngriji laptopul

E răspândită ideea că  mâinile sunt cartea de vizită a unui om; ei bine, acum poți să-ți dai seama dacă omul este îngrijit sau neglijent  după cum arată laptopul lui! De ce? Pentru că el a devenit un obiect indispensabil și îl avem alături de noi oriunde: acasă, la serviciu, în parc, în mijloacele de transport, în timp ce călătorim și din această cauză trebuie să avem o atitudine serioasă față de îngrijirea lui.

Fără praf!

În primul rând, un laptop cu o tastatură care abia se deslușește de sub un strat de praf nu arată deloc OK. Ar fi bine ca periodic să curățim laptopul, pentru că praful pătrunde peste tot, ajungând până şi pe circuitele sau ventilatoarele din interiorul laptopului. O problemă destul de gravă cauzată de praf este că el împiedică răcirea sistemului, ceea ce influențează buna funcţionare a laptopului. În acest caz este indicat  să utilizăm  spray-urile cu aer comprimat, destinate îndepărtării prafului,  pentru a asigura o eficiență maximă a sistemului de răcire.

Carcasa și ecranul laptopului, la fel, au nevoie de îngrijire, dacă te-ai hotărât să le curăți, folosește o cârpă moale! Evită șervețele de hârtie sau prosoapele, pentru că vor produce zgârieturi.

Suport pentru laptop

Recunoaște, nu-i așa că e mega comod să stai în pat cu laptopul pe genunchi? Pentru tine, da, e confortabil, dar nu și pentru el. Sistemul de aerisire al laptopurilor este instalat, de regulă, în partea inferioară. De aceea, folosește un suport din lemn sau din orice alt material dur. Nu e neapărat să cumperi ceva special, inventează tu ceva! Reține: lipsa unui suport nu permite aerului să ajungă la ventilator, ceea ce va produce o încălzire excesivă sau, mai grav, poţi arde laptopul!

 

Fii mai gingaș!

Oricât de bizar nu ar părea, laptopul tău are nevoie de un pic de mângâiere! Fixează mai atent firele conectate la laptop, fără să le forţezi şi în niciun caz nu le smulge de la distanţă, pentru că ai putea produce deteriorări destul de grave în sistemul intern al calculatorului. Manifestă gingășie și atunci când schimbi locul laptopului, cel mai bine este să îl închizi sau să îl ții de partea inferioară, în niciun caz de ecran.

Laptopul are nevoie de geantă specială

Nu că ar fi atât de pretențios, dar nu-i stă prea bine să-l ții într-o pungă sau într-o geantă care nu e proiectată pentru a proteja un laptop. Un lucru important este să nu adaugi obiecte în plus în geantă pentru că acestea ar putea deteriora carcasa laptopului și, de asemenea, pentru a-l transporta corect, ar trebui să scoți toate gadgeturile și cablurile conectate la el.

Laptopului nu îi place cafeaua!

Tu poate da, el însă nu are voie să bea nimic! Evită să ții o cană cu ceai, cafea sau orice alt lichid în preajma lui. La fel, e bine să ne obișnuim să mâncăm în bucătărie, pentru că firimiturile pătrunse pe tastă pot îngreuna procesul de utilizare al acesteia. Dacă, totuși, s-a întâmplat ca laptopul să guste o gură de cafea, trebuie scos din priză imediat și șters cu mare grijă. Următorul pas este să înclini laptopul pentru scurgerea eficientă a lichidelor. Indicat ar fi să scoți orice piesă detaşabilă din laptop, inclusiv cablul de alimentare, unitatea de dischete, unitatea CD, modemul, cardurile şi bateria, după care întoarce invers laptopul, astfel încât să se scurgă tot lichidul și lasă-l să se usuce.  Nu include imediat laptopul!

Poate te gândești că laptopul tău vrea prea multe de la tine, dar având grijă de el, îi prelungești viața și scapi de multe probleme!

0721.540.658