Ai luat decizia să-ți cumperi un laptop uzat? Ce trebuie să știi înainte de a-l procura

Laptopurile second hand sunt soluţia atractivă pentru tot mai mulţi dintre românii care doresc să beneficieze de viteza de lucru şi entertainment de calitate fără însă a cheltui mulţi bani. În condiţiile în care tehnologia evoluează într-un ritm alert, laptopurile uzate devine pentru unii o modalitate de a ţine pasul cu noutăţile, chiar dacă nu sunt de ultima generaţie. Totuşi este important să verifici anumite aspecte înainte de a achiziţiona un laptop SH, pentru a avea siguranţa că dispozitivul funcţionează perfect şi că îl vei putea utiliza în condiţii optime pentru orice activitate desfăşurată.

Pentru a nu ajunge în situaţia în care trebuie să cheltui mai mulţi bani pentru a înlocui piese sau pentru a plăti reparaţii este important să achiziţionezi laptopul dintr-un centru autorizat, care oferă şi o perioadă de graţie, fie să îl duci într-un centru de service laptop înainte de a face achiziţia. Dacă totuşi doreşti să cumperi un dispozitiv uzat fără a-l verifica într-un service, iată care sunt aspectele pe care trebuie să le urmăreşti pentru a beneficia de un produs bun.

laptop SH

Ai grijă la aspectul exterior, carcasă, ecran, sloturi

Laptopurile second hand bine întreţinute, nu trebuie să prezinte urme pregnante de uzură, carcase zgâriate, ecrane fisurate sau sloturi cu urme de rugină şi murdărie. Dacă dispozitivul are asemenea urme, şansele ca componentele din interior să fie afectate sunt ridicate, deci există şi riscul de a funcţiona incorect.

Aspectul exterior oferă şi informaţii legate de intensitatea uzurii şi trebuie menţionat că componentele de bază ale unui laptop cu uzura intensă pot ceda rapid, bateria, procesorul şi placa de bază au de suferit în urma exploatării excesive.

Dealtfel trebuie să fii atent la aspectul şi poziţionarea tastelor. Anumite modele de laptopuri au tastatura integrată, iar înlocuirea butoanelor nefuncţionale poate fi un proces chinuitor şi costisitor.

Verifică bateria, aspectul și autonomia acesteia

Bateria este o componentă importantă, dacă doreşti să beneficiezi de autonomie de lucru. Trebuie să ţi seama că la anumite laptopuri bateria este detaşabila şi uşor de înlocuit, însă sunt şi cazuri în care bateria este integrată, iar înlocuirea este o sarcină dificilă. Specialiştii din centrele de service laptop atrag atenţia că în cazul aparatlor cu baterie integrată, lucrurile sunt şi mai delicate, şi că în cazul în care sunt inflamate, pentru ca riscul de a exploda este foarte mare.

Starea bateriei poate fi analizată relativ simplu şi rapid, prin deschiderea unor aplicaţii, şi monitorizarea autonomiei în timpul funcţionării.

Acordă atenţie caracteristicilor componentelor şi modului de funcţionare

depanarelaptop

Chiar şi un laptop uzat, poate fi o investiţie serioasă, de aceea este important să verifici cu mare atenţie caracteristicile acestuia, tipul procesorului, frecvenţa de lucru a acestuia, memoria RAM, tipul plăcii de bază, tipul plăcii video şi caracteristicile audio, în acest fel vei şti care sunt sarcinile pe care le poţi realiza cu ajutorul laptopului. Doar alegând un laptop cu configuraţia potrivită vei putea realiza taskurile dorite. Un laptop pentru gaming, trebuie să fie prevăzut cu procesor puternic, capacitate de stocare a datelor ridicată şi bineînţeles placă grafica dedicată, în schimb un dispozitiv utilizat pentru sarcini de birou şi activităţi mai puţin solicitante, poate fi dotat cu un procesor mai slab şi cu o placă grafica integrată.

Ai grijă la temperatura în timpul funcţionării

Un laptop care se încinge rapid în timpul utilizării are nevoie de o curăţare generală a sistemului de ventilaţie! Conform specialiştilor praful acumulat, nu doar că determină creşterea temperaturii în timpul rulării programelor dar şi încetineşte funcţionarea acestuia, deci este important ca dispozitivul să menţină temperatura optimă în timpul rulării taskurilor, indiferent de complexitatea acestora.

În concluzie poţi achiziţiona un laptop uzat cu caracteristici deosebite, care să funcţioneze impecabil şi pentru care să plăteşti sume mici, dacă acorzi un pic de importanţă acestor detalii.

0721.540.658