Care este diferenta dintre un laptop si un notebook?

Laptop sau notebook Ne lovim deseori de acesti doi termeni: laptop si notebook si avem impresia ca reprezinta acelasi lucru, care este denumit diferit. Nu ar fi primul obiect numit in mai multe moduri, asadar, nu este ceva iesit din comun. De aceea noi service laptop va prezentam in ceea ce urmeaza diferentele intre acesti doi termeni.

Ambele definesc un computer mobil, care dispune de un monitor, o tastatura si o configuratie care sa permita cat mai multe activitati. Cu toate astea, intre Laptop si Notebook exista cateva diferente, insa majoritatea tin de istorie.

La inceputurile computerelor portabile, un notebook reprezenta un calculator foarte subtire si foarte usor de purtat peste tot, in timp ce un laptop reprezenta un calculator portabil, insa mult mai dificil de purtat.

Cu timpul, tehnologia a evoluat iar laptopurile s-au transformat incet in notebookuri, astazi termenii putand sa reprezinte acelasi lucru.

Astazi, calculatoarele portabile pot fi categorisite in mai multe moduri:

  • laptopuri ultra usoare – ultrabook, care ofera specificatii de inalta calitate, insa sunt usoare si de obicei nu includ si un CD/DVD player. Acestea sunt in general ceva mai scumpe decat un laptop clasic;
  • Laptopuri de clasa mijlocie. Acestea sunt laptopurile standard, pe care le cunoaste toata lumea : ecrane de 15-17 inch, greutate de pana in 3 kg si specificatii destul de bune. In general, acestea sunt cele mai folosite, deci sunt si destul de accesibile;
  • Netbooks. Este o categorie ceva mai noua, insa este si cea mai ieftina dintre toate. Aceasta reprezinta laptopurile cele mai mici, care sunt extrem de portabile si sunt construite cu scopul dedicat de a naviga pe internet. In general nu contin drivere pentru CD sau DVD si ofera ecrane de pana in 10 inch.

Evident, exista si variante de mijloc si cam toate pot sa faca majoritatea activitatilor pe care ti le doresti. Atunci cand achizitionezi un astfel de dispozitiv insa, este bine sa il iei pe cel care ti se potriveste cel mai bine, tinand cont de toate detaliile si de toate criteriile pe care acesta le ofera.

Noi cei de la DepanareLaptop.ro va oferim servicii de service laptop, reparatii laptop indiferent ca este netbook, ultrabook, sau notebook.

Pentru orice problema legata de laptopuri, calculatoare si tablete nu ezitati sa apelati la un service laptop profesional folosind una din metodele din pagina de contact.

0721.540.658