Ce este un procesor quad core?

Ce este un procesor quad core?

Ce este un procesor quad core Cu siguranta, daca esti un utilizator de laptop sau de calculator, stii ce este acela un procesor. Cu toate astea, tehnologia se misca atat de repede incat nu poti sa stai la curent cu tot ceea ce este nou in domeniu. In ultima vreme au aparut procesoare Dual Core, Quad Core si chiar Octa Core si este greu sa alegi in functie de acest aspect, daca nu stii exact ce inseamna. Totodata poti apela la un service laptop pentru a ti se explica pe larg diferentele dintre acestea.

Un procesor Quad Core spre exemplu, este un procesor format din 4 nuclee diferite, care proceseaza separat date, in acelasi timp.

Fiecare din cele 4 nuclee reuseste sa lucreze independent si sa raspunda la diverse cerinte, imbunatatind foarte mult experienta multitasking a utilizatorului.

Un procesor cu mai multe nuclee ii poate permite unui sistem de operare sa lucreze mult mai eficient, mai ales in momentele in care acesta este supus unui numar mare de procese in acelasi timp.

Spre exemplu, daca vrei ca in acelasi timp sa te joc, sa asculti muzica si eventual sa descarci ceva date de pe internet, este esential sa ai un procesor cu mai multe nuclee si de asemenea este esential sa dispui de o memorie Ram cat mai puternica.

Atunci cand iti alegi procesorul, trebuie sa tii cont de mai multe criterii pe care noi cei de la service laptop ti le prezentam in continuare:

  • Modul in care iti vei folosi calculatorul. Daca il folosesti pentru aplicatii puternice si vrei sa le faci in acelasi timp pe toate, un procesor Quad Core sau chiar mai mare poate sa fie o alegere perfecta pentru tine;
  • Frecventa procesorului. Nu conteaza doar numarul de nuclee, ci este foarte importanta si frecventa la care acestea lucreaza. Cu cat este mai mare, cu atat este mai bine;
  • Firma care a produs procesorul. Firma producatoare este de asemenea, foarte importanta. Exista diverse firme care au confirmat de-a lungul timpului si firme mici, care incearca sa intre pe piata. Evident, difera preturile, insa difera si siguranta pe care ti-o ofera.