Ce sa aleg netbook sau laptop?

Ce sa aleg netbook sau laptop?

netbook versus laptopNetbook sau laptop? Aceasta este o intrebare din ce in ce mai des intalnita printre clientii nostri ce doresc sa mai achizitioneze inca un laptop. Raspunsul il puteti gasi singuri facand o mica analiza a nevoilor dumneavoastra.

In primul rand trebuie sa va ganditi cat de mult aveti nevoie de portabilitate; daca sunteti plecat mereu in calatorii va avantajeaza dimensiunile mici ale unui netbook precum si autonomia baterier acestuia. Daca in schimb aveti nevoie de performante ridicate cel mai mult va avantajeaza un laptop. Iata cateva diferente intre netbook si laptop:

  • Un netbook are avantajul dimensiunilor mici, autonomiei bateriei, foarte multe dintre ele au tehnologia 3g prin care cu ajutorul unei cartele sim cu optiune de internet puteti beneficia de internet mobil oriunde exista semnal gsm pentru reteaua dumneavoastra. Dezavantajele unui netbook sunt: viteza mica de procesare(procesoarele nu sunt performante, memorie ram de dimensiuni reduse), capacitate relativ redusa de stocare desi aceasta problema s-a rezolvat – la noile modele de netbook sunt instalate hard diskuri de capacitate din ce in ce mai mare. Tastaturile etbookurilor sunt deseori neconfrtabile datorita dimensiunilor reduse si a tastelor mici, touchpadul de asemenea nu exceleaza la capitolul confort.
  • Pe partea cealalta laptopul va confera un confort sporit fata de netbook, viteza de procesare mai mare, un display mai mare perfect pentru a viziona filme sau a desena ceva in timpul calatoriilor lungi, placi video performante oferind posibilitatea rularii jocurilor. Insa toate acestea sunt in detrimentul portabilitatii datorita dimensiunilor mai mari si a autonomiei reduse a bateriei.

Speram ca aceste sfaturi va vor fi de folos in alegerea pe care doriti sa o faceti in ceea ce priveste netbook sau notebook.