Cele mai mari greșeli comise de către utilizatorii laptopurilor

Utilizarea unui laptop este, în zilele prezente, o necesitate, fie că vorbim despre efectuarea sarcinilor de lucru, efectuarea temelor, cercetării, studiului, sau despre petrecerea timpului liber, prin vizionarea de filme. Pe scurt, nu ne mai putem imagina viața fără cel mai accesibil și robust gadget – laptopul.  Și deși folosirea unui laptop este adaptată pentru a fi însușită de către toți utilizatorii – începători, cunoscători medii, avansați – există mai multe greșeli pe care le fac cu toții, indiferent de experiența pe care o au.

Cele mai frecvente greșeli pe care le comit cei care folosesc un laptop

Pierderea informațiilor deținute pe laptop înseamnă pentru multe persoane chiar pierderea documentelor esențiale pentru activitatea profesională. De aceea, a fi nevoit să duci laptopul la reparat nu este cea mai bună veste pentru nimeni, însă în cazul în care se alege un service laptop București capabil să soluționeze problemele survenite, indiferent că este vorba despre servicii hardware sau software, rezultatul va fi mulțumitor. În plus, comunicarea eficientă cu depanatorul service-ului auto privind întreținerea laptopului contribuie la utilizarea acestuia pe timp îndelungat.

Iată cele mai frecvente greșeli făcute în timpul utilizării unui laptop:

  • Oprirea incorectă

Chiar dacă pare o acțiune inofensivă, oprirea necorespunzătoare poate afecta bateria și alte componente ale laptopului. În mod evident, laptopul trebuie oprit conform recomandărilor producătorului, acțiune care nu durează mai multe de 1 minut. În manualul de utilizare, producătorul laptopului menționează toate specificațiile de folosire, astfel încât gadgetul să funcționeze optim, pentru cât mai mult timp.

  • Deschiderea tuturor mail-urilor primite

Deși în prezent rareori apar viruși transmiși prin mesajele transmise prin poșta electronică, este preferabil să se aibă în vedere faptul că mult timp acesta a fost felul în care au fost transmiși virușii. Chiar și cu un software antivirus corespunzător, încă există riscul unui atac cibernetic, indiferent de intensitatea acestuia. Una dintre cele mai rapide metode de transmitere a unui eventual virus, necunoscut programului instalat, este prin intermediul mail-ului. De aceea, nu este recomandat să fie deschise toate mail-urile primite, în special cele de la persoane necunoscute sau cele primite în „SPAM”.

  • Atenție la paginile pe care se navighează

Viruși mai pot fi preluați și dacă sunt descărcate programe și aplicații din surse mai puțin cunoscute. Din acest motiv, utilizatorii de laptopuri trebuie să acorde atenție la site-urile pe care navighează și de pe care descarcă aplicații, filme, programe.

  • Laptopul nu este curățat la timp

Toate electronicele trebuie protejate și curățate de praf periodic, dar oricine folosește un laptop trebuie să efectueze o curățare de praf a componentelor. În cazul în care laptopul nu este curățat la timp, pot surveni probleme la ventilare, respectiv la rularea activităților desfășurate.

Mai mult, o altă mare greșeală a utilizatorilor de laptopuri este faptul că nu-și salvează la timp documentele lucrate și informațiile păstrate. În general, realizarea unui back-up al informațiilor prezente pe laptop (documente Word, fotografii, muzica) nu este un proces dificil, dar există și variante accesibile pentru efectuarea salvării periodice.