Cum alegi cea mai buna memorie ram pentru laptopul tau

Cum alegi cea mai buna memorie ram pentru laptopul tau

Cum alegi cea mai buna memorie ram Daca vrei sa iti imbunatatesti laptopul si sa ii adaugi o noua memorie Ram, trebuie sa tii cont de mai multe criterii si sa cunosti mai multe detalii despre placuta pe care vrei sa o modifici. Daca nu esti in tema cu laptopurile cel mai bine este sa apelezi la un service laptop.

Practic, memoria Ram este zona de tranzit pentru datele ce sunt prelucrate de calculatorul tau. Inainte ca acestea sa ajunga in procesor, ele trec prin Ram, care determina in acest fel performanta sistemului. Evident, pentru o performanta cat mai mare, primul lucru pe care trebuie sa il imbunatatesti este memoria Ram, deoarece, chiar daca ai un procesor excelent si o memorie Ram slaba, procesorul nu isi va putea atinge adevarata valoare.

Cand iti alegi memoria Ram, trebuie sa tii cont, de mai multe criterii. Chiar daca unul dintre criterii este capacitatea de stocare, conteaza foarte mult si viteza de lucru a memoriei, care este masurata in Mhz. De asemenea, este foarte important si timpul de raspuns al memoriei.

Evident, primul lucru la care trebuie sa te uiti, este capacitatea de stocare. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat este mai bine. Poti opta pentru o capacitate de stocare intre 512 Mb si 8 Gb, insa, in cazuri extreme, poti alege si o capacitate mai mare sau mai mica, insa nu este cazul pentru una mai mica.

Dupa ce ti-ai ales capacitatea de stocare, acorda o atentie deosebita vitezei de lucru. Aceasta se masoara in Mhz si da libertatea unei cantitati cat mai mari de date care sa fie transferate din Ram catre procesor. Evident, cu cat este mai mare viteza de lucru, cu atat este mai bine. Viteza de lucru poate sa fie intre 200 si 1600 Mhz, in functie de tipul memoriei. De-a lungul timpului, au existat 3 tipuri de memorii: DDR, DDR2 SI DDR3, cu viteze cuprinse intre 200 si 400 Mhz, 400 si 1200 Mhz si 800 si 1600 Mhz.

Ultimul lucru, dar la fel de important in alegerea Ramului este Latenta CAS. Aceasta este notata pe eticheta placutei de Ram si reprezinta timpul in care momoria Ram ii poate oferi datele gazduite procesorului. Practic, cu cat este mai mica latenta, cu atat este mai bine.

Odata ce te-ai hotarat asupra valorilor de care ai nevoie pentru placuta de Ram, tot ce mai trebuie sa faci este sa alegi cel mai bun pret pentru tine. Totusi ai grija cu montajul – cel mai indicat ar fi sa apelezi la un service laptop pentru a fi sigur ca memoria este compatibila si ca totul functioneaza la parametri normali dupa upgrade.

Pentru orice problema legata de laptopuri sau daca aveti nevoie de orice componenta pentru laptopul dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati folosind una din metodele de pe pagina de contact.