Cum alegi laptopul in functie de marimea ecranului

Cum iti alegi laptopul in functie de ecran

Cum iti alegi laptopul in functie de ecran

Atunci cand achizitionezi un laptop trebuie sa tii cont de foarte multe criterii: Memorie, capacitate HDD, baterie si alte detali care iti pot face utilizarea extrem de facila si placuta. Unul dintre cele mai importante elemente la care trebuie sa te uiti insa, este ecranul LCD. Daca majoritatea pieselor se pot schimba cu usurinta in momentul in care devin ineficiente, ecranul LCD este extrem de greu si costisitor de schimbat, motiv pentru care, in momentul in care nu iti mai place, este timpul sa iti cumperi alt laptop.
Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand te uiti la ecranul laptopului tau:

  • Rezolutia acestuia. In general, un ecran ai mare va avea o rezolutie mai mare. Cu toate astea, unele ecrane mai ieftine iti vor oferi o rezolutie mai mica decat alte modele, care poate cauza diferente uriase in ceea ce priveste calitatea ecranului. Asigura-te ca monitorul laptopului tau are o rezolutie cat mai mare, deoarece acest lucru inseamna ca poate afisa cat mai multe detalii de imagine, lucru foarte important atat cand te uiti la filme, cat si atunci cand te joci sau ai nevoie de programe care necesita foarte multe detalii;
  • Formatul imaginii. Vei descoperi mai multe formate de imagine : 4:3, 16:9 sau alte astfel de formate. Practic, aceste numere reprezinta raportul lungimii pe latime. Daca vrei sa te uiti la cat mai multe filme, este bine sa optezi pentru un ecran cat mai lung, in timp ce, daca vrei doar sa navighezi pe internet si sa lucrezi, poti opta pentru un laptop cu ecran de 4:3 desi acestea sunt foarte greu de gasit in zilele noastre;
  • Analizeaza ecranul. Poti sa te confrunti cu ecrane care au pixeli morti, lucruri pe care nu ii doresti.Acestia nu sunt o foarte mare problema pentru imagine, insa pot fi extrem de suparatori, mai ales in filmele de o calitate foarte buna.
  • Marimea ecranului. Evident, marimea este si ea extrem de importanta. Cu cat este mai mare ecranul unui laptop, cu atat calitatea imaginii este mai mare, insa sunt sanse ca mobilitatea sa sa scada. Asadar, inainte de a achizitiona un laptop, analizeaza foarte bine tipul de ecran de care ai nevoie si asigura-te ca acesta este exact ceea ce iti doresti.

 

0721.540.658