Cum intretin bateria laptopului meu?

Cum intretin bateria laptopului meu?

Intretinere baterie laptopLaptopul inseamna mobilitate, dar daca laptopul tau nu poate inmagazina curent inseamna ca esti legat de o sursa permanenta de curent, astfel laptopul tau nu mai este atat de „mobil”. Bateria este una din cele mai scumpe componente a laptopului si din pacate are o durata de viata limitata. Iata cateva sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriei laptopului dumneavoastra:

  • Bateria este facuta sa fie folosita nu sa stea tot timpul incarcata. Astfel la un interval regulat de timp este bine sa ii faceti un ciclu complet de descarcare – incarcare(descarcati bateria pana cand sistemul de operare va anunta ca trebuie sa conectati laptopul la ac si apoi conectati incarcatorul la laptop).
  • In momentul in care ati conectat laptopul la o sursa de curent trebuie sa lasati bateria sa se incarce complet. Nu deconectati incarcatorul laptopului mai devreme.
  • Daca totusi nu folositi laptopul o perioda indelungata de timp incercati sa lasati bateria incarcata 50% nu 100% sau tinzand spre 0% incarcare.
  • NU descarcati bateria de tot pentru ca s-ar putea ca incarcarea sa sa nu mai fie posibila.
  • Nu exagerati cu ciclurile de descarcare-incarcare deoarece bateria are un numar limitat de astfel de cicluri – in jur de 300.
  • Mentineti bateria cat mai rece posibil. Supraincalzirea acumulatorilor este poate cea mai frecventa cauza pentru deteriorarea lor.

Speram ca aceste sfaturi vor fi utile si ca viata bateriei laptopului dumneavoastra va fi cat mai lunga.