Cum sa obtii bani pe laptopul tau vechi?

Cum sa obtii bani pe laptopul tau vechi?

Cum obtii bani pe laptopul vechi Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un laptop nou si bugetul nu iti permite exact ceea ce iti doresti, o sursa buna de bani ar putea sa fie laptopul vechi. Indiferent ca este functionabil sau nu, acesta ar putea sa valoreze ceva si sa iti completeze bugetul de care ai nevoie pentru gadgetul preferat.

Cui ii vinzi vechiul laptop?

In functie de starea lui, ai de ales intre 2 optiuni. Prima optiune si cea mai buna pentru buzunarul tau, ar fi sa il vinzi pe un site de anunturi, catre cineva care are nevoie de el, functional. Pentru asta insa, trebuie sa te asiguri ca laptopul merge si ca este intr-o conditie foarte buna. Eventual poti apela la o firma de service laptop pentru operatiuni de curatare si cosmetizare. In acest mod poti obtine bani destul de frumosi pe el.

Cea de-a doua optiune este sa apelezi la un service de laptopuri. Acestia ofera de foarte multe ori compensatii financiare pentru laptopuri vechi, deoarece au nevoie de piese. Aceasta solutie este ideala in momentul in care laptopul nu mai functioneaza.

Ce trebuie sa faci cand iti vinzi vechiul laptop?

  • Asigura-te ca este in cea mai buna stare posibila. Incearca sa verifici fiecare piesa in parte si sa asiguri ca este intr-o stare buna. Cu cat arata mai bine si cu cat piesele functioneaza mai bine, cu atat va valora mai mult;
  • In momentul in care dai anuntul de vanzare, da absolut toate detaliile despre el. Fii cat se poate de sincer cu performantele pe care le are, cu defectele si cu starea fizica. Este inutil sa il lauzi prea mult iar apoi sa iti fie returnat;
  • Fixeaza un pret corect. Cel mai bine, este sa fixezi un pret pe care l-ai plati tu pentru laptopul respectiv. Gandeste-te ce performante are, cauta preturi ale laptopurilor asemanatoare si ghideaza-te dupa ele.

Daca de-a lungul timpului ai si foarte mare grija de el, cu siguranta pretul pe care il vei obtine va fi destul de mare, asadar, inca de la achizitia laptopului, ingrijeste-l foarte bine, in asa fel incat sa isi piarda cat mai putin din valoare.