Verificare laptop second-hand la achiziție

Verificare laptop second-hand la achiziție

 

Iata de ce este bine sa verifici intr-un service de laptopuri un laptop secodn hand cuparat de pe internet. Pozele de mai sus vorbesc de la sine: este vorba despre un laptop toshiba c855 destul de performant – cu procesor I7, 4 gb memorie ram, hard disk de 500 gb, placa video dedicata amd seria 7000. Dar cum v-am prezentat si in acest articol probleme toshiba c855 acest model are mari probleme cu placa video sau chipsetul southbridge. Si tocmai pentru ca problemele sunt mari nu se rezolva intotdeauna cu reballing ci de multe ori este necesara inlocuirea chipsetului cu totul. Asta n-ar fi o problema daca ai avea laptopul de nou si s-a defectat insa stii starea lui, istoric, cum l-a folosit, cat de mult te-ai jucat pe el, daca l-ai curatat de praf sau nu sau daca ai varsat ceva pe el sau nu.
Ei in cazul de fata laptopul fusese cumparat de la o persoana necunoscuta dintr-un anunt pe internet(nu conteaza situl desi cred ca banuiti caare). Costul de achizitie a fost 700 ron – nici mult nici putin – un pret corect pentru un laptop vechi de 6 ani, a carui baterie nu mai are autonomie deloc, carcasa arata ok si este intr-o stare tehnic buna. Pretul reflecta si performantele enumerate mai sus. Insa acest laptop nu era deloc intr-o stare tehnica buna ci fusese reparat strict pentru vanzare. Cu siguranta a avut probleme cu placa video. Cum ne-am dat seama? pai dupa cum vedeti si in poze cele doua chipset-uri au fst incalzite cel mai probabil cu o suflanta cu aer cald si cu pasta decapanta(dupa textura si miros) nici macar cu flux. V-am mai povestit si in alte articole despre acest „reflow” care nu este o reparatie in adevaratul sens al cuvantului. Din spusele clientului laptopul a functionat fix 4 zile – nici macar folosit foarte mult pe grafica dupa care nu a mai afisat nimic la pornire. Avand in vedere starea deteriorata a placii de baza nu am recomandat clientului reparatia(inlocuirea chipsetului) pentru ca pcb-ul fusese incalzit destul de tare.

Ca sa nu patesti asa ceva poti apela la noi s afacem o verificare atenta a laptopului second hand pe care vrei sa il cumperi sa vedem daca are vreo reparatie pe placa de baza si daca are sa vedem daca a fost facuta corespunzator. Daca vanzatorul este cinstit si iti vinde un laptop functional atunci nu are de ce sa te refuze. Iar la noi costurile se ridica la cativa zeci de lei – merita in comparatie cu pierderea pe care o poti avea.