Curatare Laptop acasa sau in service laptop

Curatare Laptop acasa sau in service laptop

curatare lapotp acasa sau la service
     De fiecare data cand se incinge laptopul si are nevoie de o curatare laptop apare inevitabil intrebarea il curat acasa sau ma duc la service laptop?
Inainte de a lua orice decizie trebuie sa te gandesti serios daca ai cat de cat pricepere si dexteritate pentru aceasta operatiune si bineinteles uneltele potrivite:

  • Surubelnita potrivita pentru suruburile de laptop
  • Clips pentru desfacut carcasa laptopului
  • Thermal remover pentru a inlatura pasta termoconductoare veche sau macar alcool izopropilic
  • Bratara anti statica
  • Pasta termoconductoare

     Daca ai cele de mai sus mai adauga ceva indemanare, curaj si atentie si apuca-te de treaba. Fii foarte atent ce demontezi si de unde, cum tragi de carcasa laptopului, cum umbli pe placa de baza. Incearca sa fii gentil sa te asiguri ca ai demontat toate suruburile ca tragi usor de benzi si clipsurile care le prind in placa de baza si ca nu uiti de unde le-ai demontat. Fii atent la dimensiunea suruburilor, nu toate sunt la fel de lungi si uneori pot strapunge carcasa daca nu au lungimea potrivita. Ai grija cu sistemul de racire si coolerul sa nu le inodi, rupi, spargi – este foarte important. nu exagera cu pasta termoconductoare pe principiul mai mult mai bine – nu e adevarat.
     Ansambleaza cu grija inapoi laptopul si asigura-te ca ai reconectat totul la locul lui.
     Cu toate acestea iti recomandam totusi sa vii la noi in service pentru operatiunea de curatare pentru ca:

  • Ai siguranta ca laptopul tau este pe mainile unor profesionisti care au experienta si au facut asta de 100000 de ori.
  • Cel mai probabil am mai desfacut un model ca al tau si stim exact cum se desface evitand astfel ruperea vreunui element
  • Folosim aer comprimat pentru indepartarea prafului de peste tot din carcasa, sistem de racire, tastatura etc
  • Folosim pasta termoconductoare si thermalpad-uri de cea mai buna calitate si stim prea bine cata si unde sa punem

     Iti recomandam curatarea laptopului la maxim 1 an si fara indoiala iti recomandam sa vii in service laptop pentru aceasta operatiune care nici nu costa mult – vezi lista de preturi – si mai e gata si pe loc! daca totusi te hotarasti sa o faci singur ai grija ca esti 1005 sa o duci la capat altfel cu siguranta te va costa mai mult in cazul in care strici ceva.