De ce se strica placa de baza a unui laptop?

De ce se arde o placa de baza a unui laptop? In general, placa de baza a unui laptop se arde destul de greu. Atunci cand o face insa, este destul de greu de dat seama care sunt motivele. De obicei, cele mai intalnite sunt motive de deteriorare fizica. Insa pot sa fie si motive precum un soc in ceea ce priveste energia statica, caderile de tensiune, incalzirea mult prea mare sau stricarea unor anumite parti.

Energia statica poate sa fie unul dintre principalele motive pentru arderea unei placi de baza. Atunci cand lucrezi cu o placa de baza, este necesar sa scapi de energia statica ce se acumuleaza la tine in corp, deoarece aceasta energie se poate transfera in placa de baza si poate cauza un scurt circuit. Poti sa scapi de energia statica atingand o piesa metalica inainte de a incepe sa lucrezi cu placa de baza. De asemenea, poti sa stai pe un covor antistatic sau pe o podea tare, lucru care este de asemenea foarte important.

Caderile de tensiune pot contribui si ele la arderea placii de baza. In timpul unei furtuni, spre exemplu, daca laptopul nu este conectat la o priza cu impamantare, sunt sanse destul de mari ca placa de baza sa se arda. O priza cu impamantare iti va ajuta laptopul sa stea departe de socuri. Chiar dac aimediat dupa caderea de tensiune, placa de baza nu are nimic, arderea ei poate sa intervina ceva mai tarziu, datorita acumularii de tensiune din reteaua electrica.

Praful poate sa reprezinte si el o cauza destul de grava pentru arderea unei placi de baza.Astfel, acesta duce adeseori la supraincalzire si la distrugerea pieselor. Din acest motiv, este indicat sa se faca o curatare laptop cel putin o data la 6 luni, daca este folosit intr-un mediu normal sau chiar si o data pe luna daca este folosit intr-un mediu cu mult praf.

0721.540.658