fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi o baterie de laptop

De ce trebuie sa tii cont cand cumperi o baterie de laptop Bateria este elementul laptopului care se strica cel mai repede, motiv pentru care, la un moment dat vei fi nevoit sa achizitionezi o alta baterie, pentru a te bucura de flexibilitatea maxima pe care ti-o ofera un astfel de dispozitiv si libertatea de a-l putea folosi fara conectare la energie electrica.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o baterie?

  • Compatibilitate. Asigura-te ca bateria pe care o cumperi este compatibila cu laptopul tau. Majoritatea bateriilor sunt facute sa lucreze cu anumite modele de computere. Informatia este listata in general in specificatiile bateriei, asadar, acorda o atentie deosebita tuturor detaliilor pe care le gasesti alaturi. Pentru a nu da gres, trebuie sa stii marca, modelul si numarul laptopului pe care il detii. Daca iti cumperi bateria dintr-un magazin fizic, poti sa mergi cu o baterie veche la tine, pe care sa o prezinti vanzatorului. Totodata ai grija ca vanzatorul sa iti explice diferenta intre bateriile originale si cele compatibile.
  • Materialele din care este realizata bateria. Bateriile sunt realizate din mai multe tipuri de materiale. Exista baterii din Nickel Cadmiui ( NiCad), Nickel Metal Hidride ( NiMH), Lithium Ion ( LION) sau Lithium Ion Polymers ( Li-Poly). Cele mai fiabile sunt cele LiON sau LiPoly, in conditiile in care cele din Nickel sunt extrem de grele si nici nu au o rezistenta foarte mare. Cele din Lithium se si incarca mai repede, asadar, ofera toate beneficiile;
  • Capacitatea bateriei. Capacitatea unei baterii este extrem de importanta in momentul in care te decizi asupra unei astfel de achizitii. Practic, aceasta decide cat de mult va rezista laptopul tau cand este folosit fara curent electric. Capacitatea este masurata in miliamperi ( mAh) si cele mai puternice baterii de la ora actuala depasesc 5000 mAh.

Cand achizitionezi o baterie, trebuie sa tii cont si de firma care o produce, dar si de starea acesteia. Nu este indicat sa achizitionezi o baterie second hand, deoarece aceasta este din start mult mai slaba decat una noua.

Recomandă prietenilor!

0
    0
    Cosul meu
    Cosul este golInapoi la magazin