Erorile care duc la deteriorarea Hard Disk-ului

Hard Disk-ul este memoria unui computer. Orice informație pe care o bagi în calculator este stocată acolo. Dacă s-a dus Hard Disk-ul, s-au dus și toate documentele, fotografiile și video-urile din el. Incidente cu Hard diskul se pot întâmpla oricând.

hard disk

Cauze sunt numeroase: alimentarea necorespunzătoare cu energie, atacul unui virus, deteriorarea blocului e.t.c. O copie de siguranță este cea mai bună și cea mai ușoară modalitate de a recupera datele, în caz de defectare a memoriei, fie ea externă sau internă. De asemenea prevenirea accidentelor este destul de importantă. Dar pentru asta trebuie să știi care sunt erorile ce pun în pericol viața Hard Disk-ului tău. Ți-am pregătit o listă cu motive care pot afecta discul și soluții care te-ar putea ajuta să recuperezi datele, în caz de situații excepționale.

Defecțiuni ale producătorului

Simptome:

Hard disk-ul este nedetectabil, nu este recunoscut deloc de Sistem. Acesta nu reușește să se încarce sau se blochează în timpul procesului de încărcare.

Motiv:

O astfel de problemă apare mai des la brandurile noi de hard disk-uri. Anumite defecte le împiedică să funcționeze corect. Se poate întâmpla chiar și după câteva zile de la cumpărare. În acest caz, e probabil ca producătorul să fi livrat discul defect. Adesea, aceste tipuri de hard-discuri sunt livrate clientului fără testare.

Soluții:

Profită de garanție. Contactează vânzătorul sau producătorul și solicită înlocuirea Hard Disk-ului. Problema se rezolvă, de obicei, fără plăți suplimentare. Totuși producătorul nu va oferi nicio garanție a securității datelor pe care deja ai reușit să le încarci în computer, iar pentru a-ți recupera datele pierdute de pe discul deteriorat, cu siguranță vei avea nevoie de un software de recuperare a datelor. Poți apela la specialiștii care se ocupă de reparația laptopurilor din București, dacă te afli acolo, sau poți încerca la cei din zona ta.

Încălzirea

Simptome:

Ventilatoarele se mișcă prea lent sau deloc; se aud sunete stranii venite de la sistemul hardware; computerul sau laptopul se încălzește la scurt timp după pornire.

Motiv:

Aceasta este cauza cea mai frecventă a cazurilor de defecțiune a hard disk-ului și apare destul de des. Din cauza ventilației necorespunzătoare, sistemul se va încălzi până la punctul de vârf și va duce la accidentarea bruscă a discului dur sau la deteriorarea gravă a hardware-ului computerului, care este ireversibilă.

Soluție: Pentru a te asigura că ventilatoarele funcționează normal, verifică dacă procesorul și perifericele acestuia sunt răcite suficient. Te poate ajuta pasta termică. Utilizează instrumente care îți pot trimite notificări despre condițiile de lucru a hard diskului și despre eventualele riscuri asociate cu hardware-ul.

Defecțiuni electronice sau supratensiuni

Simptome:

Sistemul BIOS nu va putea detecta hard disk-ul; pornirea se întârzie.

Motivul:

Este posibil ca UPS-ul să nu poată livra de la sursă alimentare necesară, fie e prea mare sau prea mică. De asemenea, poate apărea din cauza utilizării unei surse de alimentare incorecte, care întrerupe periodic procesul.

Soluție:

Asigură-te că hardware-ul sistemului este alimentat corect. De asemenea, oprește întotdeauna computerul când nu-l mai utilizezi.

Eroare mecanică sau internă

Simptome:

Se aud clicuri din hard disk; fișierele și folderele devin invizibile în timp; fișierele și directoarele nu pot fi accesate; sistemul complet este înghețat; după pornire, ecranul se înnegrește.

Motiv:

Componentele Hard Disk-ului se pot degrada în timp și, în cele din urmă,  discul dur se deteriorează mecanic. Un atac de viruși poate șterge datele din hard disk, poate modifica funcționarea hard disk-ului sau poate distruge fișierele din sistem etc.

Soluție:

Actualizează sistemului în mod regulat, reînnoiește antivirusul, înlocuiește hard disk-ului după 3-4 ani de utilizare. Acestea sunt măsurile comune care pot mări durata de viață a hard disk-ului.

Erori umane

Această eroare se întâmplă în general din cauza unor greșeli umane și poate provoca daune grave sistemului. De exemplu, modificarea setărilor, atributelor și a locației fișierelor din sistem, instalarea greșită a sistemului de operare etc. Aceste tipuri de erori sunt greu de reparat și necesită cel mai puternic software de recuperare pentru scanarea profundă și recuperarea datelor grav deteriorate.

0721.540.658