Eşti în căutarea unui laptop bun? Paşi pe care trebuie să îi urmezi pentru a face alegerea corectă
Laptopul este nelipsit din viaţa oamenilor din societatea actuală. Orice om are măcar unul şi îl foloseşte atât la serviciu, cât şi acasă. Pentru că nevoile ce trebuie îndeplinite sunt diverse, şi achiziţionarea laptopului este influenţată de acestea. Un laptop bun poate să însemne altceva în funcţie de locul unde este folosit, de meseria pe care omul o are sau de hobby-urile pe care le practică. Astfel, un laptop bun cumpărat are nevoie de o cercetare anterioară şi de posibilitatea de a fi reparat în cazul în care se strică. A devenit un spaţiu în care amintirile, pozele, fişierele importante şi informaţiile sunt stocate şi un service pentru laptop este esenţial în a păstra toate acestea unde este nevoie de ele şi în siguranţă.
Paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face alegerea corectă
Ca în orice achiziţie, a avea informaţii anterioare cumpărării, face diferenţa pentru că omul să poată să cumpere ceea ce are nevoie. Paşii pe care trebuie să îi urmezi sunt:
Să ştii pentru ce anume vrei să îl cumperi
Este o diferenţă între un laptop de specialist în IT şi unul pentru jocuri video sau unul folosit pentru a vedea un film şi a scrie articole. Atunci când nevoile de utilizare se duc înspre o anumită specialitate, trebuie să ţineţi cont de caracteristicile deosebite. De exemplu o placă video pentru jocuri este importantă, iar pentru a putea să faci un articol, nu este obligatorie cea mai scumpă placă existenţa pe piaţă.
Să ştii ce buget ai
Deşi oricine îşi doreşte să cumpere cel mai scump laptop, uneori situaţia reală este de încadrare într-un buget strict alocat acestui lucru. Un laptop bun poate să fie întreţinut bine şi dus la un service pentru laptop atunci când este necesar pentru a i se face un diagnostic şi a putea să fie ajutat să se menţină aşa cum a fost conceput.
Să ştii ce caracteristici tehnice sunt obligatorii pentru viitorul tău laptop
Între caracteristicile tehnice putem să vorbim despre memoria RAM, despre placă video, despre procesor şi multe alte elemente care dau structura unui calculator.
Astfel că, dacă vorbim despre procesor, ne referim la mai multe tipuri existente în acest moment. Procesorul este consumatorul şi dă putere laptopului şi performanţei sale generale. Astfel, vorbim despre procesoare tip Intel Pentrium Dual-Core, Intel Pentium Quad-Core, Intel Celeron, Intel Core i3 (primele apărute pe piaţa din categoria mai avansată), Intel Core i5 (asemănătoare cu i3, dar cu grad mai mare de performanţă), Intel Core i7(cele mai performanţe de la Intel) şi AMD Dual Core şi AMD Quad Core. Acestea din urmă sunt medii.
Dacă ne referim la placă video, atunci pot să existe şi aici o multitudine de alegeri, iar plăcile din laptop sunt fie dedicate, fie integrate. Cele dedicate sunt separat puse faţă de procesor şi atunci au memoria lor RAM separată, nefolosind din cea de bază.
Memoria RAM este importantă în procesul de alegere a unui laptop pentru că ea arată cât de repede lucrează un calculator. Minimul găsit este de 4 GB, dar se poate găsi şi 8 GB.
Toate aceste informaţii se găsesc pe site-uri şi în magazine, unde se face achiziţia laptopului. Important este că în cazul în care acesta se strică, să se recurgă la repararea sa, un service pentru laptop fiind necesar în urma cumpărării sale. Atunci când investiţia este pe măsură, este bine de ştiut că se poate că el să fie întreţinut şi nu aruncat.