fb.com/depanarelaptop

Calea Vitan, 111, București

Calea Vitan, 111, București

0721.540.658

Încărcător laptop original sau compatibil

incarcator laptop original sau compatibil?
Incarcatorul laptopului este poate cea mai neglijata parte a lui(sta pe jos de cele mai multe ori, mai si calacm pe el, il trantim pe masa desi laptopul il asezam frumos, il uitam in priza cu lunile si tot felul de „rautati”). Si da face parte din laptop chiar daca fizic nu este integrat fara el nu poate functiona laptopul(dupa ce se termina bateria). De aceea trebuie tratat cu importanta si atentie. E adevarat ca durata lor de viata este de cele mai multe ori mai scurta decat a laptopului insa tocmai din cauzele enumerate mai sus. Mufele de alimentare cedeaza primele pentru ca avem obiceiul sa infasuram firul in jurul incarcatorului foarte strans, il trantim si se desprind componentele prin el sau se intrerupe pcb-ul pe care sunt ele lipite, il uitam in priza si se umfla condensatorii in timp sau chiar il pierdem. Ei atunci trebuie sa achizitionam un incarcator si fix aici apar problemele si greselile.
Incarcatoarele se impart in doua mari categorii: incarcatoare originale si universale(compatibile, replacement sau cum vreti sa le numiti).
Despre incarcatoarele originale nu avem prea multe de spus – sunt originale, sunt de calitate foarte buna, respecta intocmai cerintele laptopului(putere, voltaj, smart pin, dimensiuni mufa) si sunt cele mai indicate ca inlocuitor al incarcatorului care s-a defectat. Trebuie totusi sa fim atenti cand achizitionam un incarcator original la calitatea lui pentru ca pe piata exista foarte multe falsuri care seamana ca eticheta insa sunt cu totul altceva. cum ne dam seama? pai in primul rand sunt mai usoare decat cel cu care a venit laptopul, calitatea este slaba – firul dintre incarcator si mufa, mufa care intra in laptop etc.
Incarcatoarele compatibile in general sunt mai ieftina insa nu cu mult ci cu cativa zeci de lei 30-40 lei. Nu au aceeasi calitate a constructiei, firele sunt mai subtiri(ma refer la firele din interior) iar mufele ce fac conexiunea cu laptopul sunt de co calitate slaba. Nu mai spunem ca in general nu au aceeasi dimensiune ca mufa originala si chiar si 0,1 mm diferenta duce la un contact imperfect si probleme in timp. Incarcatoarele ce au mai multe tipuri de mufe sunt iarasi total nerecomandate intrucat mufele universale nu vor fi niciodata la fel ca dimensiune cu cele originale. Sunt insa cateva marci de incarcatore cu mai multe mufe(2-3) care sunt de calitate si sunt recoamdate insa pretul lor depaseste unul original.
La Dell si Hp sunt mari probleme in ceea ce priveste incarcatoarele intrucat cele cu smart pin(pin in mijlocul mufei de pe incarcator) trebuie neaparat sa fie originale. acel smar pin are rolul de a transmite laptopului un semnal digital prin care laptopul recunoaste incarcatorul ca fiind ok si de puterea necesara si astfel poate incarca bateria si poate asigura functionarea corecta a laptopului.
iti recomandam sa nu te zgarcesti la cativa zeci de lei cand achizitionezi un incarcator de la ptop si sa iei unul original. Te va costa mai putin in timp pentru ca nu risti sa strici bateria sau chiar alimentarea placii de baza cum risti cu unul compatibil. apeleaza la noi si te putem ajuta cu orice tip de incarcator ai nevoie bineinteles original.

Recomandă prietenilor!

0
    0
    Cosul meu
    Cosul este golInapoi la magazin