Optimizarea functionarii laptopului

Optimizarea functionarii laptopului

Optimizare functionare laptop Cateodata, functionarea defectuoasa a laptopului poate da batai de cap si poate crea numerosi nervi. Nimanui nu ii place sa astepte minute in sir pentru a se deschide o aplicatie sau o pagina web, motiv pentru care, daca vrem liniste, trebuie sa asiguram o optimizare cat mai eficienta pentru functionarea laptopului.

Pentru asta poti apela la un service laptop. Daca vrei sa faci singur aceasta operatiune iata cativa pasi ce trebuie respectati si care iti vor oferi cu siguranta o viteza mai buna pentru laptopul tau:

  • Curata aplicatiile din lista de pornire automata. Cu siguranta sunt programe care atunci cand au fost instalate si-au activat optiunea de pornire automata. De multe din ele nu ai nevoie tot timpul, motiv pentru care este indicat sa le scoti din lista de programe ce pornesc automat;
  • Dezinstaleaza programele inutile. De-a lungul vietii unui calculator, sunt instalate numeroase programe inutile, care trebuie sa fie dezinstalate pentru a asigura o functionare optima;
  • Defragmenteaza HDD-ul. O defragmentare poate sa faca minuni, atunci cand este facuta la timpul potrivit; ai grija totusi – defragmentarea creste mult uzura hard diskului – cere sfaturi unui service laptop.
  • Sterge fisierele temporare. Fisierele temporare, desi nu ocupa foarte mult spatiu, contribuie la aglomerarea de pe HDD, ceea ce duce in general la functionarea nu foarte placuta a acestuia;
  • Scaneaza frecvent calculatorul impotriva virusilor. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai un antivirus foarte bun, care sa aiba actualizari de ultima generatie. Daca ti-ai asigurat prezenta antivirusului, este indicat sa scanezi cat mai des calculatorul impotriva virusilor,deoarece, mai ales daca ai o conexiune la internet, sunt sanse mari sa ajungi sa detii si astfel de programele, deloc dorite;
  • Curata Desktopul. Pe desktop este bine sa fie cat mai putine fisiere, in general doar acele fisiere pe care stii ca le folosesti zilnic.

Daca faci aceste operatiuni frecvent si pe langa ii mai oferi laptopului si o curatare de praf, o data la ceva vreme, sansele sa mearga bine si sa te bucuri de cursivitate sunt foarte mari.

Daca aveti nevoie de service laptop | reparatii laptop nu ezitati sa ne contactati folosind una din metodele disponibile in pagina de contact.