Sa faci sau nu update de bios la un laptop?

update de bios

UPDATE DE BIOS DA SAU NU?     Dupa cum spune si titlul va vom prezenta in acest articol cateva motive pentru a va gandi de doua ori inainte de a incerca un update de bios. Despre serviciul de rescriere bios si deparolare laptop puteti citi in sectiunea dedicata din link.
     Marea majoritate a producatorilor de laptopuri au in sectiunea de suport al fiecarui model de laptop update de bios care. Si cand intri si vezi update bios! very important etc esti tentat sa il si faci. De multe ori aceste updateuri rezolva probleme minore unele mici hibe de securitate, de intel management, lucruri care pe noi utilizatorii obisnuiti nu ne afecteaza aproape deloc sau chiar deloc in utilizarea de zi cu zi a laptopului. Nu ne intelege gresit – acel update nu a fost scos degeaba clar, nu negam importanta lui mai mare sau mai mica insa merita riscul?
     Un update de bios nu trebuia facut cu multe programe deschise, cu antivirus activ cu internetul activ si cu multe procese pornite. Oricare din acesti factori poate fi unul declansator pentru o problema care duce sigur la un Bios Brick. Ce e bios brick? – coruperea softwareului din chipul de bios, un update nereusit. Care sunt simptomele unui update nerusit? Laptopul nu afiseaza, nu se alimenteaza, nu porneste deloc, ventilatorul merge la turatie maxima, se opreste dupa un anumit timp – interval FIX de obicei.
      experienta ne-a invatat ca de cele mai multe ori utilizatorul face un update de bios fie pentru a avea ultima versiune – un motiv neintemeiat din punctul nostru de vedere, fie din motive ce nu au nicio legatura cu biosul – nu vede noua placuta de memorie ram (desi poate e incompatibila), pentru a creste viteza placii wireles, nu functioneaza toata tastatura – desi aceasta e defecta in urma contactului cu lichid si lista poate continua.
     Astfel noi iti sugeram sa te gandesti de doua ori inainte de a recurge la un update de bios, sa te documentezi bine inainte daca ai nevoie de asa ceva, sa te asiguri ca modelul laptopului este cel pentru care downloadezi fisierul de update, sa opresti conexiune la internet, antivirusi si procese inutile si apoi succes.
    Daca totul a reusit si laptopul s-a restartat verifica versiunea de bios si driverele, apoi mai da un restart. Daca te numeri printre ghinionistii carora nu le-a mai pornit laptopul dupa update nu ezita sa apelezi la un service laptop pentru a readuce laptopul la viata.

0721.540.658