Sfaturi curatare laptop

Sfaturi curatare laptop

Curatare laptopA venit vara si caldura insuportabila. Odata cu aceasta si laptopurile au inceput sa se incinga datorita acumularii de praf in sistemul de racire. Astfel aerul cald ramane in interiorul laptopului, ventilatorul merge din ce in ce mai mult si din ce in ce mai tare si laptopul chiar se opreste. Cea mai mare parte a caldurii este data de procesor, procesor grafic, cipuri video, northbridge. Totodata aceastea prezinta si cele mai des intalnite defecte datorate supraincalzirii.

Acumularea de praf este progresiva astfel laptopul dvs se incalzeste din ce in ce mai tare insa este greu de sesizat deoarece nu este un fenomen care se intampla brusc ci in timp(de obicei in decursul unui an). Astfel utilizatorului ii este greu sa isi dea seama ca laptopul se supraincalzeste, ca radiatorul a acumulat praf si ca ventilatorul nu mai are pe unde sa scoata aerul cald. Cele mai frecvente simptome ale supraincalzirii laptopului sunt:

  • ventilatorul merge fara oprire inca de la pornire
  • una din partile de langa tastatura frige dupa o utilizare nu foarte lunga
  • ventilatorul merge la turatie mare
  • laptopul se opreste in mers, afiseaza dungi, artefacte

Daca ai un laptop si vrei sa il cureti singur ai mare grija. Are multe benzi subtiri, are un mod de desfacere aparte, suruburi ascunse, pini foarte fragili si necesita o mare atentie. In plus trebuie inlocuita totodata pasta termoconductoare – alege o pasta de calitate.

Placa de baza nu trebuie torsionata, la fel si sistemul de racire nu trbuie sa tragi de el. Daca ai un laptop care trebuie desfacut complet pentru a fi desprafuit cel mai bine este sa apelezi la un service profesionist decat sa strici ceva la desfacere si sa te coste mai mult.