Sfaturi pentru achizitia unui laptop second hand

Sfaturi pentru achizitia unui laptop second hand

Laptop shUn laptop second hand este avantajos in primul rand datorita pretului scazut. Fiecare isi doreste un laptop insa nu are puterea financiara pentru achizitia unuia nou si se orientreaza catre unul second hand. Totodata s-ar putea ca un laptop second hand sa ofere performante mai mari la un pret mai mic decat unul nou low cost.

Insa din pacate lumea este plina de rauvoitori dornici sa castige bani nedrept si astfel vand laptopuri reparate aiurea sau in diverse service-uri ce fac reparatii de durata scurta sau fel de fel de improvizatii care nu tin in timp. Noi venim in intampinarea dumneavoastra pentru a va atrage atentia asupra tepatilor. Iata la ce trebuie sa va uitati cand cumparati un laptop sh:

 • In primul rand cumparatorul trebuie sa para de incredere, se vad cei care fac bisnita si care nu sunt proprietarii de drept sau care au luat teapa la randul lor.
 • Uita-te dupa sigilii pe spatele laptopului, pe sub baterie si vezi daca exista vreunul. Multe service-uri pun sigilii dupa efectuarea unor reparatii si astfel iti poti da seama daca a fost reparat sau nu.
 • Inspecteaza cu atentie laptopul si vezi daca existea vreo diferenta de uzura intre tastatura si restul carecasei – spre exemplu daca tastatura este noua si carcasa uzata inseamna ca tastatura a fost schimbata probabil in urma unei varsari de lichide.
 • Inspecteaza cu atentie suruburile de pe spate sa vezi daca au fost desfacute.
 • Intreaba vanzatorul daca a avut ceva reparatii la placa de baza si daca da intreaba in ce service, daca mai are garantie reparatia etc.
 • Uita-te in locul pe unde trage vantilatorul aer si intreaba proprietarul daca l-a curatat vreodata de praf. Daca iti spune ca „Nu a fost umblat in el niciodata” dar este curat de praf cel mai probabil a fost in vreun service pentru reparatii laptop.
 • Misca de display de mai multe ori cu laptopul pornit pentru a vedea daca are vreo problema: dungi pe display, lumina se opreste, balamale slabite sau rupte etc.
 • Stai cu laptopul pornit 30-45 minute pentru a vedea daca se restarteaza sau se opreste laptopul in vreun fel sau face vreo probleme de orice natura pe care vanzatorul nu ti-a prezentat-o.
 • Vezi daca bateria tine sau daca se incarca, verifica daca laptopul merge pe incarcator fara baterie, vezi daca bateria de bios tine.
 • Verifica sa mearga retelele wireless si bluetooth daca are, vezi daca starea laptopului este in concordanta cu anuntul si eventual vezi daca vanzatorul accepta o verificare la un service
 • Cauta sa obtii o garantie de la vanzator macar verbala.

Dupa ce ai achizitionat laptopul vino cu el la noi in service laptop pentru o curatare de praf si o inspectare a starii sistemului de racire pentru ca nu poti sti daca proprietarul anterior a avut grija de el sau nu.