Specificatiile unui laptop care te fac sa te hotarasti asupra unei achizitii

Specificatiile unui laptop care te fac sa te hotarasti asupra unei achizitii

specificatiile unui laptop care te fac sa te hotarasti asupra unei achizitii Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un laptop nou, va trebui sa te decizi asupra unui model, din cele cateva mii pe care le ai la dispozitie. Da, este un adevarat chin sa gasesti laptopul potrivit, mai ales daca nu stii exact de ce specificatii ai nevoie. Puteti apela la un service laptop daca doriti un sfat in privinta achizitionarii lui.

Internetul sare de asemenea in ajutorul tau si iti aduce numeroase review-uri si comparatii intre laptopuri, in asa fel incat sa te poti hotara cu usurinta asupra celui mai bun model, care este apreciat de toata lumea si care se incadreaza cu usurinta in bugetul pe care il ai tu pentru o astfel de achizitie.

Pentru a putea alege in cuostinta de cauza insa, trebuie sa stii exact pentru ce specificatii trebuie sa optezi.

Primul element caruia trebuie sa ii acorzi atentie este procesorul. Acesta este practic creierul laptopului. Atunci cand te uiti la procesor, trebuie sa tii cont de brand, demodel si de viteza acestuia. Nu trebuie sa alegi neaparat cel mai puternic procesor, ci trebuie sa il alegi pe cel care se potriveste cel mai bine penrtu nevoile tale. Daca folosesti laptopul doar pentru a naviga pe internet, pentru a verifica mailul si ocazional pentru un film, un procesor mediu poate sa fie perfect.

O alta specificatie care trebuie sa te intereseze este memoria Ram. Aceasta decide cat de multe procese poate sa faca un laptop in acelasi timp. Daca esti un om multitasking si iti place sa citesti, sa asculti muzica si sa te joci, in acelasi timp, ai nevoie de o memorie Ram cat mai mare, pentru a-ti puta acoperi toate necesitatile. Din fericire, gasesti laptopuri la preturi foarte mici, cu memorii de peste 2 Gb, asadar, acest lucru nu reprezinta o problema foarte mare. Memoria Ram trebuie sa fie proportionala cu viteza procesorului.

Marimea ecranului poate sa fie si ea importanta. Calitatea imaginilor poate sa fie unul din punctele forte ale unui laptop, motiv pentru care trebuie sa i se acorde atentie maxima marimii ecranului. Poti opta pentru un ecran mic, de 10 inch, daca esti o persoana mobila, careia ii place sa care laptopul peste tot, sau pentru un ecran de cel putin 15 inch, daca vrei claritate cat mai mare.

Evident, conteaza si detalii precum diversele dotari ale laptopului, sau modul in care acesta arata. Acestea insa sunt minore si pot fi trecute cu vederea.

Daca dupa achizitie ai nevoie de instalarea sistemului de operare sau a oricarui soft apeleaza la un service laptop.

La noi gasiti servicii de service laptop | reparatii laptop pentru orice model iar pentru asta nu trebuie decat sa vizitezi pagina de contact.