Supraincalzirea laptopului – cauze si riscuri

 

Supraincalzire laptop - cauze si riscuri Toti posesorii de laptop se lovesc la un moment dat sau altul de o problema extrem de deranjanta: supraincalzirea laptopului. Aceasta problema nu ar fi atat de mare, daca nu ar ingreuna utilizarea laptopului si daca nu ar fi foarte periculoasa pentru piese. Din pacate, este periculoasa, motiv pentru care trebuie sa fie prevenita si sa fie indepartata.

De ce apare supraincalzirea laptopului?

Cea mai frecventa cauza a supraincalzirii este depunerea de praf, scame si alte reziduuri in interiorul laptopului. Aceste depuneri pot sa intervine mai devreme sau mai tarziu, in functie de mediul in care este folosit laptopul, insa pana la urma tot vor aparea. Datorita acestor depuneri, incalzirea normala generata de functionarea laptopului se amplifica, generand efecte negative.

Care sunt riscurile unei astfel de supraincalziri?

In primul rand, cel mai mare risc este neplacerea de a te lovi de un laptop care merge foarte greu si care se blocheaza. Trecand peste aceasta neplacere insa, supraincalzirea poate sa fie mult mai periculoasa, putand sa atace procesorul si alte componente destul de scumpe si sa le distruga intr-un timp relativ scurt si astfel este posibil sa aveti nevoie de o reparatie placa de baza.

Cum scapam de supraincalzire?

Cea mai buna solutie este curatare de praf a radiatorului si a coolerului laptopului. Aceasta curatare trebuie sa fie destul de frecventa. In cazul unei utilizari normale, trebuie sa survina o data la 6 luni. Curatarea poate sa fie facuta de un service laptop, sau poti sa incerci sa o faci de unul singur, cu riscurile aferente.

In cazul in care lucrezi intr-un mediu cu foarte mult praf, curatarea trebuie sa se face ceva mai des, chiar o data pe luna. Aceasta actiune este extrem de utila si iti poate salva laptopul de multe probleme mai mari si mai costisitoare, care cu siguranta nu sunt pe placul nimanui.

Daca aveti nevoie de servicii de reparatii laptop sau de servicii de curatare si intretinere laptop nu ezitati sa ne contactati folosind una din metodele din zona de contact.

In zona sfaturi utile gasiti multe sfaturi referitoare la intretinerea si exploatarea laptopului.

 

0721.540.658