Am uitat parola la laptop – cum pot sa recapat accesul?
Foarte multe persoane isi seteaza o anumita parola la device-uri si uita sa o noteze intr-o agenda. In acest caz, se intampla foarte des ca utilizatorul sa nu isi mai poata accesa propriul laptop, telefon sau tableta, deoarece a uitat ce parola alesese pentru fiecare dispozitiv. In articolul de mai jos vei gasi cateva sfaturi importante de care trebuie sa tii cont atunci cand te afli intr-o situatie asemanatoare!
1. Am uitat parola la laptop – sfaturi pentru a-ti recapata accesul la date
Pe internet circula foarte multe informatii despre cum ai putea sa iti recapeti parola de la laptop in caz ca ai uitat-o, insa majoritatea dintre ele sunt sfaturi eronate, care nu au nici un rezultat. De asemenea, inainte de a face intocmai precum scriu unele dintre aceste site-uri, uita-te la data de publicare a articolelor, pentru ca majoritatea sunt foarte vechi, iar acest lucru inseamna ca astazi tipsurile nu vor mai functiona. Recuperarea parolei nu se face „pe genunchi”, asa cum indica diferite surse de pe internet, ci ar trebui sa apelezi la o firma profesionista de depanare, care sa iti ofere cele mai bune sfaturi si ajutor in recuperarea datelor de pe laptop.
Mai mult, persoanele care nu stiu ce mecanism de functionare are un PC si cum sa il acceseze, se confrunta cu termeni complicati si explicatii ilogice. Nu uita, insa, ca exista service-uri specializate care ofera diagnosticare gratuita si te pot ghida catre o solutie.
Daca in momentul instalarii Windows-ului ai avut de introdus intrebari de securitate, atunci inseamna ca ai o versiune actuala a acestuia. Scenariul de fata este cel mai fericit, pentru ca raspunsurile la intrebarile alese sunt un mod sigur de a te reconecta la laptopul tau:
Da click pe link-ul „reseteaza parola” din ecranul principal de conectare. In cazul in care intrebarile de securitate nu apar, trebuie sa te asiguri ca numele dispozitivului nu coincide cu numele tau de utilizator local. Totusi, daca acesta este cazul, creeaza un cont nou de administrator local, pentru a redenumi PC-ul;
Raspunde la intrebarile de securitate;
Introdu o noua parola;
Reconecteaza-te ca de obicei.
In cazul in care nu a aparut aceasta optiune de selectare a intrebarilor atunci cand ai instalat Windows-ul pentru prima oara, ai o versiune mai invechita a sistemului de operare. Acest lucru inseamna ca parolele nu se mai pot schimba. Exista posibilitatea de a-ti reseta laptopul, insa vei pierde cu siguranta toate datele de pe el. De aceea, pentru a nu te afla in aceasta situatie niciodata, este indicat sa apelezi la servicii de depanare pentru a-ti asigura un backup.
2. Cum sa nu mai uiti parola de la laptop
Foarte multi oameni se afla in situatia de a se intreba: „Ce fac daca am uitat parola la laptop?”. Indiferent ca ai trecut prin aceasta experienta neplacuta pana acum sau nu, trebuie sa ai o siguranta in ceea ce priveste datele de conectare. De ce? Pentru ca fiecare persoana are in laptop diferite amintiri, poze din tinerete, cu copii si prieteni, fisiere ale cursurilor de la facultate sau documente extrem de importante care tin de locul de munca, iar utlimul lucru pe care vrei sa il faci este sa le pierzi pentru totdeauna.
Cu toate astea, un foarte mic procent din cei care detin un PC fac un astfel de backup si ajung sa se confrunte cu diferite probleme care au sau nu rezolvare. De asemenea, exista si cazuri in care anumite componente ale laptopului sau, si mai rau, hard disk-ul se deterioreaza si trebuie schimbat. Acesta este practic memoria in care se stocheaza toate datele din device-ul tau. Odata ce el nu mai este functional, nici datele nu se mai pot recupera. In aceste cazuri, contacteaza un personal calificat si nu mai sta cu teama ca informatiile tale se pot sterge oricand.
De asemenea, incearca sa iti notezi intr-o agenda toate adresele de email si parolele pe care le utilizezi in prezent. Acest obicei iti va face viata mult mai usoara!
Asadar, nu lasa sa ti se intample si tie acest lucru, iar daca deja s-a intamplat, apeleaza la o echipa profesionista care sa te ajute in rezolvarea problemei! Nu incerca sa faci singur proceduri daca nu stii ce riscuri pot implica!
Sursa foto: Pixabay.ro